Înregistrarea pensiei cu pașaport românesc

Să trăiești clipa, să te bucuri de tinerețe și de putere este minunat! Dar totuși, nu uitați de trecerea vieții. Cu toții vom îmbătrâni cândva. Deci, de ce să nu ne asigurăm în avans? Alegeți calea cea mai bună și cea mai profitabilă din viața. Și anume - calea de dobândire a pașaportului românesc. După cum știm, România este un stat membru al Uniunii Europene. Aceasta înseamnă că, odată cu achiziționarea unui pașaport român, obțineți și numeroase avantaje pe plan european.
În continuare, vă invităm să vă familiarizați cu principalele dispoziții și beneficii ale solicitării unei pensii cu ajutorul pașaportului românesc.

Există mai multe tipuri de pensii, dar 3 dintre ele sunt de obicei cele mai solicitate. Pensia pentru limită de vârstă - a rămas întotdeauna cea mai relevantă. O vom discuta într-o măsură mai mare. Celelalte două sunt de invaliditate și de urmaș.

Uniunea Europeană, în mare parte, este formată din țări dezvoltate din punct de vedere economic, în care prestațiile și pensiile sunt asigurate la nivel adecvat. Factorii de îmbătrânire și scăderea natalității în UE au condus la anumite schimbări și reforme. Cu toate acestea, ținând seama de aceste circumstanțe, pensiile și diferitele prestații sunt totuși mai mari decât în alte țări.
Deci, conform ultimelor date, pensia medie, de exemplu în Italia și Franța, este de aproximativ 1000 de euro. În Germania și Suedia, ceva mai mult - de la 1200 la 1600. Țările din nordul Europei se mândresc cu pensii cuprinse între 2300 și 2800 de euro.

Cetățenia româna deschide multe oportunități, atât în țara însăși, cât și în interiorul Uniunii Europene. Astfel, puteți conta pe primirea unei pensii decente și a tot felul de beneficii. În majoritatea acestor țări, cetățenilor li se oferă beneficii medicale, reduceri la transportul public, precum și diverse beneficii sociale.

Interesant! În Finlanda, pensionarilor li se oferă beneficii pentru vizitarea teatrelor, muzeelor, sălilor de concerte, precum și a sălilor de sport și a diverselor cercuri.

Este un fapt firesc că fiecare stat are propria legislație cu diferențele ei. Astfel, primirea unei pensii în statele membre ale Uniunii Europene sau în țările cu care a fost încheiat un acord de securitate socială, are loc într-un mod mai simplificat.

În calitate de cetățean al unei țări din UE, puteți primi o pensie din orice altă țară membră a Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, nu este necesar să solicitați cetățenia fiecărei țări din UE în care ați lucrat.

Dacă ați lucrat în mai multe țări și doriți să primiți pensia corespunzătoare, vă rugăm să citiți următoarele condiții:
• Trebuie să scrieți o cerere pentru obținerea pensiei la locul de reședință actual;
• Dacă ați lucrat în mai multe țări, fiecare dintre ele, conform legislației lor, sunt obligate să vă ofere o pensie pentru perioada lucrată în țara respectivă. Această condiție se aplică indiferent de țara UE în care locuiți;
• În procesul de calcul, se rezumă experiența acumulată în fiecare stat în care ați lucrat. În multe țări, pentru a primi o pensie, este necesară o experiență profesională minimă de 15 ani. Astfel, dacă stagiul de cotizare acumulat este suficient, atunci fiecare stat vă va plăti o pensie pentru stagiul pe care l-ați acumulat acolo.

De exemplu! Pentru a primi o pensie în România, experiența dvs. profesională trebuie să fie de cel puțin 15 ani. Deci, ați lucrat în România timp de 9 ani, în Germania - 3 și în Franța - încă 3. Astfel, ați acumulat cei 15 ani necesari. Prin urmare, puteți solicita o pensie în România. Pensia va fi calculată astfel: România va plăti pentru cei 9 ani, Germania pentru 3 și, Franța respectiv pentru 3.
• În cadrul Uniunii Europene, exportul de prestații este valid. Adică, dacă vă mutați dintr-o țară în alta, statul care v-a atribuit o pensie, continuă să o plătească;

Important! Prestația socială nu poate fi acordată dacă perioada de asigurare socială din țara dată este mai mică de 1 an.
Cum se ia decizia privind acordarea unei pensii?
În ceea ce privește acordarea unei pensii, este important să se ia în considerare unele nuanțe. În decizia de a acorda o pensie, fiecare stat este ghidat de propria legislație. Astfel, dacă veți primi sau nu o pensie va depinde de următoarele:
• Fiecare țară are propriile criterii pentru stabilirea vârstei de pensionare;
• Valoarea pensiilor depinde de experiența de muncă asigurată;
• Decizia autorităților competente pentru acordarea pensii străine se ia în limba statului respectiv;

Important! Condițiile pentru obținerea unei pensii de invaliditate pot diferi de la o țară la alta.
Ca în cazul oricărei tranzacții juridice, o cerere de pensie necesită anumite documente. În diferite state, lista documentelor poate diferi. Cu toate acestea, oricum veți avea nevoie de unele dintre ele:
• Cerere;
• Document de identitate;
• Actele necesare pentru a primi beneficiile.
De exemplu, pentru a primi o pensie ocupațională, veți avea nevoie de un document care să confirme stagiul de muncă;
Centrul nostru juridic multifuncțional se ocupă cu toate tipurile de documente. Lucrul cu documentele este un proces foarte serios și meticulos.
Permiteți-ne să preluăm lucrul cu toată documentația dvs. acum, pentru ca mai târziu, la bătrânețe, să vă puteți bucura de viață.

icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup