Învățământul superior în Europa pentru studenții internaționali

Europa este cunoscută pentru calitatea de viață a acesteia și prin modul de respectare a legilor. Acest lucru se aplică atât cetățenilor europeni, cât și oaspeților țării. A fi student în Europa înseamnă a obține o educație de calitate și, ca rezultat, un loc de muncă bun și cerut în oricare dintre țările care fac parte. Sistemul european de învățământ a avut de mult o reputație excelentă pentru funcționalitatea sa ridicată. În plus, studiile în Europa vă oferă posibilitatea de a solicita un permis de ședere sau chiar de a vă muta în țara respectivă.

Să aruncăm o privire la ce alte beneficii vă așteaptă la universitățile europene:

Sistemul educațional este conceput în așa fel încât în viitor să nu aveți dificultăți în găsirea unui loc de muncă. De remarcat faptul că multe companii internaționale au încheiat acorduri speciale cu universitățile europene de frunte cu privire la stagii pentru cei mai talentați studenți.

Calitatea educației europene este cunoscută prin abordarea sa academică și prin tradițiile puternice, vechi de secole. Metodele de educație europene au stat anume la baza instituțiilor de învățământ din SUA și Asia.

Durata studiilor, în mediu, este de 3 ani pentru licență și 1,5-2 ani pentru masterat. Cu toate acestea, calitatea studiilor nu suferă din cauza acestui lucru, educația în Europa este mai restrânsă și aprofundată în scopul de a dobândi profesia dorită.

Universitățile europene oferă o gamă largă de cursuri pentru toate nivelurile educaționale - licență, masterat, studii doctorale etc.

Unul dintre principalele avantaje ale spațiului educațional european este că universitățile sunt coordonate între ele prin Acordul de la Bologna. Scopul acestui acord este de a crea un sistem de educație unificat, de înaltă calitate. De asemenea, diplomele sunt recunoscute în mod egal, indiferent de țară.
În plus, studenții de la universitățile europene au posibilitatea de a participa la programul de schimb de studenți - Erasmus +. Acest program este generos sponsorizat, ceea ce permite studentului să studieze la universitatea aleasă complet gratuit.

Una dintre trăsăturile distinctive ale educației europene este sistemul de acumulare și transfer al creditelor. Acest lucru vă permite să începeți studiile la o universitate și să le terminați la alta. De asemenea, vă puteți întrerupe studiile și, în același timp, nu veți pierde experiența acumulată, dar veți putea continua din nou când veți avea nevoie.

Ce mai trebuie să știți despre educația europeană?

Setul de documente necesare pentru admitere variază de la țară la țară, de exemplu:

  • În Germania, Austria sau Republica Cehă, sunt necesare un act de studii și un certificat internațional de competență în limba respectivă.

  • În Marea Britanie, veți avea nevoie în plus de o scrisoare de motivație și recomandare.

  • În Olanda, trebuie să furnizați o scrisoare de recomandare de la un profesor sau angajator.

Pentru a fi admis într-o universitate europeană, trebuie să solicitați o viză de student. Există două tipuri posibile de vize: Schengen și viză națională de lungă ședere de tip D. Aceste vize diferă în ceea ce privește valabilitatea și setul de documente necesare.

Viza Schengen este potrivită pentru cei care planifică să urmeze cursuri pe termen scurt, deoarece este valabilă până la 90 de zile.

O viză de lungă ședere de tip D este necesară pentru cei care urmează să intre într-o universitate sau sa ia cursuri pe o perioadă mai lungă. Este valabilă cel mult un an, după care trebuie reînnoită prin furnizarea unui certificat de continuare a educației.

În ceea ce privește prețul, acesta variază de la o țară la alta. În ciuda faptului că în majoritatea universităților, școlarizarea este contra plată, se aplică anumite burse substanțiale studenților, inclusiv celor străini. Cu toate acestea, există încă țări din Europa cu universități gratuite și acestea sunt Germania, Republica Cehă, Franța, Norvegia și nu numai.

Centrul nostru multifuncțional vă va ajuta la colectarea tuturor documentelor necesare pentru obținerea vizei și admiterii la o universitate. La noi, acest proces va avea loc cât mai repede și cît mai calm posibil.

icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup