Naturalizarea în Moldova și condițiile ei

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md oferă consultanță migrațională complexă în întrebările ce țin de obținerea cetățeniei moldovenești. Vom răspunde la întrebările care vă interesează și vom oferi o asistență completă în toate procesele de înregistrare a cetățeniei Moldovei.

Ce este naturalizarea?

cetăţenie prin naturalizareNaturalizarea – cea mai simplă și rapidă metodă de a obține cetățenia moldovenească. Dacă solicitantul corespunde unor anumitor cerințe, el poate pretinde la obținerea pașaportului Moldovei. Conform art. 17 a Legii numărul 1024-XIV cu privire la cetățenia Republicii Moldova din 02.06.2000, condițiile sunt următoare:

 • Vârsta până la 18 ani.
 • Nașterea peste hotarele RM, cu traiul stabilit pe teritoriul Republicii Moldova de cel puțin 10 ani; căsătoria cu cetățeanul/ cetățeanca Moldovei de nu mai puțin de 3 ani; are domiciliul la părinți sau copii, care sunt cetățenii RM.
 • Domiciliul este stabilit în Republica Moldova de nu mai puțin de 5 ani până la atingerea majoratului (18 ani).
 • Statutul de apatrid sau refugiat, cu domiciliu în Moldova de la 8 ani în sus.
 • Cunoașterea limbii de stat la un nivel suficient pentru socializarea completă.
 • Cunoașterea și respectarea constituției țării.
 • Perceperea unor venituri legale și înregistrate oficial, pentru întreținerea proprie.
 • Pierderea sau refuzul de cetățenia altei țări, în cazul în care dispuneți de ea (excepție – imposibilitatea de a se dezice sau cerințele cetățeniei).

Faceți un singur par în întâmpinarea visului dumneavoastră chiar azi și descoperiți noi posibilități prin cetățenia moldovenească, alături de Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md!

 
De asemenea, vizualizat cu acest serviciu
Consolidarea și dezvoltarea structurii

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md a fost creat acum 16 ani și propune ajutor calificat în pregătirea și depunerea documentelor pentru cetățenia română si moldovenească.

Noi cunoaștem că dificultatea de a trece anumite etape pentru obținerea pașaportului străin, deseori se soldează cu dezicere, ce aceea în acest timp de ani de experiență, echipa noastră de specialiști au formulat un sistem eficient și clar de colectare și depunere a documentelor, indiferent de locul de trai al clientului.

Juriștii noștri se iau de cazurile, în care alte companii populare refuză în ajutor. Pentru noi nu există sarcini irealizabile, de aceea în echipa Centrului Multifuncțional de Documente Emigrare.md lucrează juriști calificați în domeniul migrației, cu o experiență mare și capacitatea de a găsi soluții optime în situațiile dificile.

Sarcina organizației

Principiul de bază activității noastră – oferirea unui ajutor juridic calitativ, calificat și însoțirea persoanelor fizice, care au decis să obțină cetățenia străină! Avantajele colaborării cu echipa Emigrare.md:

 • Atitudinea corectă și cinstită față de client
 • Legalitate
 • Operativitate
 • Abordare individuală
 • Soluționarea problemelor dificile
 • Colaboratori înalt calificați

Având grijă de bunăstarea dumneavoastră, noi devenim mai buni: achiziționăm cunoștințe noi, experiență și îmbunătățim calificarea. Aflați de la consultanții noștri, cum puteți obține simplu cetățenia Română si Moldovei.

Cum noi lucrăm
01
Consultațiile. Cu clientul se realizează o întîlnire individuală sau online, pe parcursul căreia clarificăm de ce fel de suport are nevoie clientul. De exemplu, cetățenia cărei țări acesta dorește să o obțină.
02
Definirea documentelor, semnarea contractului. Pentru obținerea cetățeniei României sau Moldovei există un anumit pachet necesar de documente, specific pentru fiecare stat. În aceasta etapă le determinăm și discutăm condițiile de colaborare cu clientul, încheiem contractul de prestare a serviciilor.
03
Restabilirea actelor lipsă. În baza procurii, obținem documentele necesare din arhive și oficiile de Stare Civilă, pentru a colecta pachetul complet. Participarea personală sau prezența clientului nu este obligatorie.
04
Pregătirea și verificarea dosarului. După pregătirea pachetului de documente, juriștii companiei îl verifică, excluzând greșelile și neclaritățile. În caz de necesitate, are loc traducerea documentelor, legalizarea notarială sau apostilarea.
05
Depunerea documentelor. Realizăm depunerea dosarului de obținere a cetățeniei străine în organele competente. Dacă va fi necesară prezența personală a clientului, el va fi însoțit de către un specialist companie Emigrare.md.
06
Obținerea cetățeniei străine. După parcurgerea etapelor de verificare și înregistrare a actelor, dumneavoastră obțineți un document de confirmare a cetățeniei României sau Moldovei.
🥇🔎❓ Ce este naturalizarea?

🗹 Naturalizarea este procesul legal de dobândire a cetățeniei bazat pe dorința voluntară a solicitantului său. Procedura de acceptare a cetățeniei pe baza naturalizării este reglementată de legislația actuală a Republicii Moldova.

🥇🔎❓Care sunt condițiile pentru obținerea cetățeniei moldovenești prin naturalizare?

🗹 Conform art. 17 din Legea nr. 1024-XIV privind cetățenia Republicii Moldova condițiile sunt:

 • Vârsta de 18 ani;
 • Nașterea în afara Republicii Moldova, cu reședința legală pe teritoriul Moldovei de cel puțin 10 ani; prezența unei căsătorii cu un cetățean / cetățeancă al Moldovei timp de cel puțin 3 ani; ședere legală cu părinții sau copiii care sunt cetățeni ai Republicii Moldova timp de cel puțin 3 ani.
 • Ședere legală în Republica Moldova timp de cel puțin 5 ani până la momentul majoratului (18 ani).
 • Statutul de apatrid sau de refugiat cu reședința legală în Moldova timp de 8 ani sau mai mult.
 • Cunoașterea limbii de stat la un nivel suficient pentru socializare deplină.
 • Cunoașterea și respectarea constituției țării.
 • Perceperea unor venituri legale și înregistrate oficial, pentru întreținerea proprie.
 • Pierderea sau renunțarea la cetățenia altei țări, dacă dispuneți de ea (excepția —este imposibilitatea de a refuza sau a revendica cetățenia).
🥇🔎❓ Cum sunt restaurate documentele lipsă?

🗹 Restaurarea actelor lipsă. Pe baza procurii, ridicăm documentele necesare din arhive, birouri de registru pentru a colecta pachetul complet.
Rețineți că pentru aceasta nu este necesară participarea personală sau prezența clientului.

🥇🔎❓ Cum se desfășoară depunerea cererii?

🗹 O cerere pentru obținerea cetățeniei moldovenești prin naturalizare se adresează președintelui Moldovei și se depune personal sau printr-un avocat care acționează pe baza unei procuri certificate în conformitate cu procedura stabilită de legislația actuală, a subdiviziei teritoriale a Agenției de Servicii Publice, în a cărei competență teritorială este stabilit locul de reședință al solicitantului, sau, în funcție de circumstanțe, către Agenția pentru Servicii Publice. Perioada de revizuire nu trebuie să depășească un an, dar poate fi prelungită până la maximum 6 luni.

Comentariile experților
Victor Ochinciuc
Victor Ochinciuc
Director general
"Compania Emigrare.md – aceasta este mai mult de 15 ani de experienţă în domeniul migraţiei, jurişti competenţi, şi schema de asistenţă care funcţionează bine în obţinerea cetăţeniei străine. Serviciile noastre includ, de asemenea : consultaţii juridice, birou de traduceri, servicii de transport, reprezentarea intereselor în instanţe şi altele. Aflaţi, cum puteţi deveni cetăţean a României sau Moldovei de la consultanţii noştri".
Ochinciuc Iuliana
Ochinciuc Iuliana
Director executiv
"Pentru ajutor, la noi deseori apelează cetăţenii Moldovei, Ucrainei, Rusiei, şi ale alor ţări CSI. Fiecare are scopurile şi planurile sale. De-a lungul anilor, am învăţat să găsim cele mai bune soluţii la problemele clienţilor, indiferent de locaţia lor. Noi construim colaborarea în aşa mod, încît să minimizăm participarea clienţilor la probleme birocratice. Anume de aceasta, noi întotdeauna satisfacem nevoile tuturor care au nevoie de ajutor juridic".
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup