Transcrierea actelor de stare civilă

Transcrierea certificatelor de stare civilă

Felicitări! Dacă citești acest compartiment probabil deja ai depus jurământul și au mai rămas câteva momente pentru a te putea bucura de beneficiile deținerii cetățeniei române, dacă nu, te sfătuim să te grăbești!

Una dintre etapele consecutive ale procesului de redobândire a cetățeniei române este transcrierea actelor de stare civilă (certificatul de naștere și, după caz, certificatul de căsătorie și certificatul de naștere pentru copilul minor). Astfel, după ceremonia oficială de depunere a jurământului de credință față de România, solicitanții care au obținut certificatul de cetățenie vor întreprinde toate demersurile necesare pentru obținerea actelor de stare civilă transcrise, în baza cărora își vor putea perfecta cartea de identitate și pașaportul românesc.

Odată cu facilitarea procesului de obținerea a cetățeniei numărul doritorilor de a-și redobândi identitatea pierdută a crescut exponențial, la fel și cazurile din incinta instituțiilor abilitate. În consecință, asistăm la o criză acută de perfectare a actelor cetățenești atât din cauza creșterii numărului de solicitanți, cât și din cauza numărului limitat și ineficient de funcționari publici, din cauza cărora apar diverse probleme de corectitudine (greșeli înscriere, CNP identice acordate mai multor persoane, multe altele).

Noi vă oferim cea mai ușoară metodă de transcriere a actelor de stare civilă printr-o procură întocmită pe numele unuia dintre avocații companiei noastre. Procura se face în baza unui document de identitate valabil, care împreună cu toate actele necesare urmează a fi depuse la București în instanțele competente. Termenul de transcriere a actelor de stare civilă durează între 2 și 3 luni, astfel oferindu-vă un serviciu calitativ, economisind timpul dumneavoastră.

Actele necesare:

• Certificatul de stare civilă eliberat de autoritățile R.M
• Certificat de redobândire a cetățeniei României
• Buletin de identitate
• Pașaport
• Procură făcută pe unul din avocații companiei noastre