Bunica e moldoveancă? Atunci, nepoții sunt români! Obține legal cetățenie europeană!

Datorită unei proceduri simplificate, a apărut posibilitatea de a redobândi cetățenia română iar astfel, să deveniți cetățean a Uniunii Europene cu drepturi depline.

Redobândirea cetățeniei române este posibilă dacă aveți rude până la grupa a treia ca: părinți moldoveni, bunici sau străbunici moldoveni. Totuși, cu condiția ca bunicii sau străbunicii să fie născuți până la 28 iulie 1940 în «România Mare». Pentru a trece procedurile de rigoare este necesar să fie adunat pachetul de documente în care să fie confirmate rudele în cauză din arhivele Republicii Moldova. Noi înțelegem cât de dificil poate fi întregul proces, cu toată birocrația obligatorie, de aceea echipa noastră este mereu gata să vă ajute în aceste situații. Datorită unei experiențe solide, echipa noastră vă va consulta și va găsi soluții pentru cele mai dificile cazuri. Competența juridică de nivel înalt și metodele moderne de abordare vă vor oferi soluții imediate.

După verificarea totală a documentelor, traducerilor și a asigurărilor, înaintați documentele împreună cu specialiștii noștri. Ulterior vă este partajat un număr de înregistrare pentru înmatricularea cetățeniei. Conform ultimelor informații, termenul de eliberare a cetățeniei române după aplicare, variază între 11 și 16 luni. De altfel, aplicările minorilor vor fi anexate la pachetul părinților care doresc să obțină cetățenia. Respectiv, cetățenii moldoveni majori vor aplica documentele în mod individual.

Ce se întâmplă mai târziu?

Imediat după depunere, specialiștii noștri trimit o solicitare către Ministerul de Justiție a României pentru a identifica dacă există sau nu anumite probleme legate de dosarul dvs. În cazul apariției unor neclarități cu Ministerul de Justiție, vom trimite toate documentele solicitate. Totuși, din partea organelor de stat pot exista uneori întârzieri din cauza lipsei înregistrării în condițiile unui volum mare de lucru. Dacă obținerea cetățeniei nu coincide cu termenul prestabilit, cererea de redobândire a cetățeniei este depusă în instanța de judecată. Merită de reținut că trebuie neapărat să reacționați la scrisoarea privitoare la dosarul dvs. În caz contrar, procesul de redobândire a cetățeniei poate fi tergiversat până la 3-4 ani.

În cazul unui rezultat pozitiv, numărul dosarului dvs va putea fi remarcat pe ordin. Propriul număr poate fi controlat pe site-ul oficial a consultatului. Compartimentul respectiv vă permite să completați o anchetă pentru a obține notificări, care vor veni imediat după schimbarea datelor dvs în ordin. Notificările vor sosi automat pe adresa de email indicată.

Pe lână acest fapt, veți primi o scrisoare acasă la adresa indicată în momentul depunerii. În scrisoare veți fi înștiințat(ă) despre necesitatea depunerii jurământului. Din păcate, deseori se întâmplă ca scrisoarea să nu ajungă la domiciliu. Totuși specialiștii noștri pot rezolva această chestiune, devreme ce fără prezența scrisorii, desfășurarea ceremoniei este imposibilă.

Depunerea Jurământului de loialitate față de România

Înregistrarea pentru depunerea jurământului față de România se realizează pe site-ul oficial – iar cu această sarcină, de asemenea, vă putem ajuta. Ulterior e necesar să vizitați consulatul unde se va efectua procedura. Pentru realizarea ceremoniei trebuie să cunoașteți limba română la nivel de înțelegere și citire. De altfel, limba cu siguranță, nu va fi o problemă. După afirmarea jurământului de credință față de Statul Român, imediat veți primi certificatul de cetățenie română. Minorii, de asemenea, vor obține acest document în baza aplicării realizate de părinți.

Obținerea certificatului de naștere românesc

Imediat după îndeplinirea jurământului este necesar să fie realizat procesul de înmatriculare a certificatelor care confirmă nașterea, căsătoria sau divorțul. Procedura poate fi realizată prin procură sau personal. Înmatricularea durează 3 luni. După obținerea certificatelor se poate trece la depunerea cererii pentru pașaport românesc. Compania noastră prestează toate serviciile juridice necesare pentru o obținere rapidă a pașaportului cât și pentru înregistrarea vizei de ședere pe teritoriul României. De altfel, merită să rețineți că copii până la 14 ani vor obține doar pașaportul internațional, nu și buletinul românesc.

Obținerea pașaportului internațional

Obținerea acestui document poate necesita câteva săptămâni și prezența personală în București, Vaslui sau Iași. În cazul lipsei acestei posibilități, angajații noștri pot transmite documentul direct clientului, asumându-și procedurile de depunere.

Articolul în cauză a fost scris cu scopul de a informa clienții companiei noastre despre serviciile pe care le prestăm. Cum n-ar fi, procedura de obținere a pașaportului românesc este destul de complicată și nu evită birocrația. De aceea, această sarcină o puteți încredința specialiștilor noștri. Pregătirea de sine stătătoare a documentelor și depunerea acestora este destul de «problematică» pentru mulți moldoveni. O pregătire incorectă poate duce la stagnarea întregii proceduri. Deseori, cele mai mari probleme apar din cauza scrierii incorecte a numelui și prenumelui, ceea ce este mereu greu de soluționat.

Compania noastră vă oferă cele mai bune servicii de consultanță juridică pentru obținerea cetățeniei române. Emigrare.md – aveți încredere în profesioniști!

icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup