Cine are dreptul de a obține cetățenia română

Pasaport roman astăzi înseamnă nu numai posibilitatea de a călători fără viză în România, ci și în toate țările UE. După ce ați primit documentul dorit, puteți fără permisiuni suplimentare călători, aplica la studii și munci în UE. Haideți să vedem cine are dreptul să primească cetățenia României prin procedura de redobândire și prin urmare să obțină un pașaport european. Vrem să vă atenționăm că lista dată nu se limitează cu cei care au pierdut-o odată.

Redobândirea cetățeniei române este modul cel mai direct pentru a obține un pașaport european, împreună cu compania Emigrare.md. A depune toate documentele necesare puteți în cel mai apropiat departament consular al României. Dar, mai întâi, să vedem cine are dreptul de a obține cetatenia romana în acest fel.

Puteți conta pe România restaurarea cetățeniei, dacă:

  1. ați pierdut cetățeniei din cauza unor circumstanțe neprevăzute înainte de 22 decembrie 1989 sau aceasta a fost anulată fără știrea dv.;

  2. fiul sau fiica, care și-a pierdut cetățenia până la 22 decembrie 1989 din motive independente de voința lor;

  3. ați pierdut cetățenia română în 1940, când Moldova a devenit parte a Uniunii Sovietice;

  4. sunteți urmaș al celor care au pierdut cetățenia României după ce teritoriul Republicii Moldova a devenit parte a Uniunii Sovietice în 1940. Aceasta este, în cazul în care unul dintre părinți sau bunici au trăit pe teritoriul Moldovei între 1918 și 1940, când încă mai aparținea statului român.

Dacă v-ați găsit în unul dintre punctele date, aveți tot dreptul la redobandirea cetățeniei române și respectiv, europene. Însă, în ciuda faptului dat, totuși vrem să vă atenționăm că procesul de colectare și depunere a documentelor poate dura câteva luni, ba chiar mai mult în cazul, în care veți comite cel puțin vreo eroare.

Înainte de a pune pașaportul râvnit în buzunar, va trebui să treacă prin următorii pași:

  1. Pregătirea documentelor pentru a dovedi că sunt eligibile pentru recuperarea cetățeniei române (date despre rudele dv. care s-au născut înainte de 1940 pe fostul teritoriu al României);

  2. Aplicarea pentru cetățenie în consulatele românești;

  3. Revizuirea documentelor de către angajații consulatului român și primirea notificării că puteți deveni cetățean al Uniunii Europene;

  4. Jurământul de credință față de România și primirea certificatului de cetățenie;

  5. Obținerea certificatului de naștere românesc și CNP (cod personal de licență);

  6. Obținerea certificatului de căsătorie (dacă este cazul);

  7. Primirea pașaportului (cu indicarea locului de reședință).

E foarte simplu de comis erori în acest proces complicat. Cele mai multe dificultăți apar chiar la primul pas de colectare a documentelor, care trebuie completat, corectat și actualizat, în cazul în care termenul de valabilitate a unor certificate a expirat. Cum de puteți obține cetățenia română rapid și fără complicații?

Specialiștii companiei Emigrare.md vă vor ajuta să ocoliți obstacolele birocratice. Avocații noștri, care în mod constant lucrează cu legislația românească, vă vor ajuta să colectați toate documentele necesare, să găsiți informații despre rudele dv. care au locuit pe teritoriul României și să primiți pașaportul românesc cât mai curând posibil.

Apropo, pentru a obține cetățenia va trebui să depuneți jurământul și să răspundeți la câteva întrebări ale reprezentanților consulatului în limba română. Dacă nu sunteți sigur în cunoștințele dv., angajații Emigrare.md oferă suport în studierea limbii.

Consultați compania Emigrare.md, obțineți cetățenia europeană și începeți să vă planificați viața deja acum.

icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup