Cum are loc depunerea documentelor pentru cetăţenie română?

Procesul de depunere a documentelor pentru obţinerea cetăţeniei române începe de la cel mai simplu – dorinţa şi necesitatea în aceasta. Pe baza acestor factori cetăţeanul Federaţiei Ruse ia decizia realizării unei proceduri atît de responsabile.

La prima etapă se efectuează o consultaţie gratuită în consulatul României şi se realizează programarea la depunerea documentelor. În caz de necesitate vă ajutăm să pregătiți toate acte necesare pentru cetatenia romana. În cadrul acestei proceduri se stabileşte data cînd pretendentul la primirea ceteţeniei române poate să depună actele. Această procedură se realizează pe siteul consulatului.

Dacă este necesar se realizează verificarea existenţei programării, ca solicitantul la obtinere cetăţeniei române să nu piardă timpul în zadar. Dacă el nu reuşelte în termenul prestabilit, sau dacă au intervenit careva circumstanţe de ultim moment, atunci se efectuează reprogramarea la data necesară.

Mai departe se efectuează depunerea documentelor fără înscriere. Este necesară traducerea notarială a fiecărui document în limba română, şi de asemenea legalizarea lor. În unele cazuri poate fi necesar oferirea originalelor, unor documente sau altora.

După aceasta poate să fie necesară însoţire la depunerea documentelor în Bucureşti. Pentru aceasta este nevoie de paşaport şi viză ( Schengen sau Română). De asemenea este nevoie de o oarecare sumă de bani, pentru a plăti zborul şi a achita cazarea. În plus, trebuie de făcut o copie a paginii paşaportului unde se află viza de intrare în România.

De asemenea, este posibilă însoşirea VIP la depunerea documentelor în Bucureşti. Beneficiind de prezenţa însoţitorului, doritorului să primească cetăţenie românească i se oferă tot pachetul de servicii la plecarea în România.

Se efectuează însoţire şi VIP însoţire, de asemenea, la depunerea documentelor în consulatul României din Rusia ( aici este vorba de oraşe precum Moscova). Mai departe este nevoie de următoarea procedură: însoţirea la depunerea dcumentelor în consulatele României din UE. În plus, este posibilă însoţire la depunerea documentelor fără cunoaşterii limbii.

După depunerea documentelor trebuie de aşteptat ieşirea în ordin. La această etapă dosarul solicitantului este verificat foarte atent de către Comisia privind întrebările de cetăţenie în cîteva instanţe. Aici este vorba despre Interpol, poliţia românească, serviciu paşaport şi altele.

Etapa următoare se axează pe susţinerea jurămîntului, după care se eliberează un certificat de restabilire a cetăţeniei. Acest documet oferă posibilitate de a veni în România cu diferite tipuri de transport terestru.

Mai departe solicitantului i se oferă actele, care îi permit să obţină paşaport românesc. Aici este vorba de certificate de naştere şi căsătorie care sunt întocmite conform legislaţiei româneşti.

La etapa finală solicitantului i se oferă paşaport roman, care confirmă cetăţenia română. Acest paşaport oferă posibilitatea de a călători fără viză în marea majoritate a ţărilor din lume.

icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup