Cum să obții pașaportul moldovenesc fără «complicații birocratice»?

Legislația Republicii Moldova prevede câteva modalități legale pentru obținerea pașaportului moldovenesc – un document care conferă unei persoane drepturi cetățenești într-o țară. Dreptul de obținere a cetățenie moldovenești îl au următorii candidați:

  • persoanele native din Republica Moldova;
  • persoanele născute pe teritoriul Republicii Moldova;
  • persoanele care înfiază un copil cu cetățenie moldovenească;
  • persoanele care doresc să-și recupereze cetățenia, dispunând de dovezile necesare;
  • persoanele care solicită repatriere/azil (în anumite circumstanțe specifice).

Câteva cuvinte despre cetățenie dublă

Cetățenia dublă este permisă de legislația moldovenească. Istoria acestei țări este astfel încât dubla cetățenie a devenit practic – o obișnuință comună. Totuși, merită să cunoașteți câteva condiții de obținere a dublei cetățenii. Dreptul la aceasta o au cetățenii din Federația Rusă care au rude (de orice grad) printre persoanele native din Moldova. Dreptul la cetățenie dublă o au toate persoanele care au rude ce au locuit în raioanele de sud ale Bucovinei, ținutul Herța și fosta Basarabie până la data de 28 iunie 1940. Astfel, dreptul la dublă cetățenie este conferit în baza strămoșilor nativi către urmașii acestora.

Procedura de obținere a pașaportului moldovenesc

Principala condiție pentru această procedură - familiarizarea cu legislația Republicii Moldova, respectiv capitolul dedicat privind cetățenia. Doar după un studiu detaliat se poate trece la strângerea pachetului de documente necesare și formularea cererii. Șabloanele fiecărui document sunt întotdeauna disponibile în departamentele de pașapoarte ale site-ului departamentului migrație. Următoarea etapă este colectarea pachetului de documente, care necesită adesea traducere autorizată și completare de către un notar.

Apoi, trebuie să fie creată o autobiografie în care să se reflecte aspectele cheie ale vieții solicitantului cetățeniei moldovenești. În documentul autobiografic este necesar să se descrie în detaliu activitățile desfășurate în timpul perioadei de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru autobiografie trebuie să atașați un certificat de componență a familiei, fotografii și chitanțe privind plata taxelor de stat. De asemenea, nu uitați să adăugați în pachet documente privind educația și angajarea.

Prea complicat? Încredințați-ne nouă procedurile juridice!

Compania emigrare.md este specializată în prestarea unui complex de servicii juridice în ceea ce privește perfectarea actelor pentru cetățenie. În echipa noastră sunt angajați profesioniști cu experiență care cunosc complexitatea obținerii unui pasaport roman, moldovenesc sau rusesc. Încercările independente de a rezolva această problemă nu reușesc adesea: orice ambasador poate face în orice moment un refuz motivat. Cu Emigrare.md, un astfel de rezultat – este complet exclus.

Ce oferim clienților noștri:

  • abordare complexă pentru rezolvarea oricărei probleme juridice;
  • asistență juridică cu toate informațiile necesare;
  • ajutor la fiecare etapă de obținere a cetățeniei moldovenești;
  • asistență în obținerea permisului de conducere moldovenesc;
  • garanția legalității tuturor procedurilor;
  • prețuri accesibile pentru servicii;

Adresați-vă la compania Emigrare.md și economisiți timpul dvs. Încredințați procedurile juridice profesioniștilor și puteți fi sigur de un rezultat reușit!

icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup