Redobândirea cetăţeniei RM pentru cetăţenii ruşi

Avantajele redobândirii cetăţeniei Republicii Moldova pentru cetăţenii ruşi cu rădăcini din Moldova

Cetăţenii ruşi cu rădăcini din Republica Moldova care din varii motive şi-au pierdut cetăţenia acestei ţări acum, mai mult ca niciodată, au multe motive de a-şi redobândi cetăţenia. Cetăţenia moldovenească le oferă solicitanţilor posibilitatea de a trăi, circula liber şi de a se bucura de toate drepturile şi libertăţile unui cetăţean moldovean pe teritoriul Republicii Moldova. Fără acest act cetăţenii ruşi, precum şi de alte naţionalităţi sunt privaţi în acţiuni, nu pot beneficia de avantajele pe care le oferă legislaţia moldovenească. Un motiv ar fi avantajul pentru a trăi într-un stat cu adevărat european, de a călători în ţările Europei fără vize, de a beneficia de acordurile încheiate de către Moldova cu alte ţări. Un alt motiv ar fi posibilitatea cetăţeanului rus de a circula liber şi de a-şi transfera mai uşor familia pe teritoriul ţării, sau pobilitatea rudelor de peste de a-l vizita fără niciun fel de probleme în Republica Moldova. Posibilitatea de a se angaja liber la muncă, fără a întâmpina dificultăţi la perfectarea documentelor necesare. Redobândirea cetăţeniei moldoveneşi întruneşte în sine atât drepturi, cât şi obligaţii.

Cetăţenii străini, născuţi pe teritoriul Republicii Moldova sau care au unul dintre părinţi, bunei născut pe teritoriul statului nostru şi care domiciliază legal şi obişnuit în străinătate, pot dobândi cetăţenia Republicii Moldova prin recunoaştere. Solicitantul urmează să depună la misiunea diplomatică a Republicii Moldova sau la Departamentul Afaceri Consulare o listă de acte printer care certificatul de naştere, paşaportul intern al statului unde locuieşte, o cerere şi alte câteva documente.

Redobândirea ar putea fi efectuată în scurt timp şi mai uşor cu compania Emigrare.md. Echipa noastră le oferă oamenilor şansa să evite toate dificultăţile perfectării documentelor. Clienţii pot beneficia de consiliere gratuită şi personalizată, asistenţă şi informaţii despre legislaţia locală. Cetăţeanul va fi ghidat în acţiunile sale pentru a-şi simplifica procesul de redobândire a cetăţeniei Republicii Moldova.