Transcrierea certificatului de căsătorie

Căsătoria unui cetățean român, înregistrată pe teritoriul Republicii Moldova trebuie înscrisă în registrele de stare civilă românești. Astfel, dacă ați obținut cetățenia României chiar și după ce v-ați înregistrat căsătoria în Moldova, trebuie să vă transcrieți certificatul de căsătorie pentru ca acesta să se afle la evidența autorităților române.

Acest act este dovada juridică a evenimentului din viața cetățeanului român din care motiv trebuie să fie emise de statul român. Totodată, dacă ați obținut cetățenia română înainte de a vă înregistra căsătoria, atunci aveți la dispoziție șase luni că să o înregistrați și în registrele românești de acte civile.

Pentru a nu pierde nicio zi, vă propunem să apelați la specialiștii noștri în consultanță. Ei vă pot ajuta să adunați documentația necesară pentru a înainta dosarul pentru transcrierea certificatului de căsătorie. Compania Emigrare.md vă stă la dispoziție cu toate resursele necesare pentru a transpune în viață necesitățile și doaleanțele dumneavoastră.

Redobândirea cetățeniei române presupune în sine transcrierea actelor de stare civilă: certificatul de naștere și, după caz, certificatul de căsătorie și cetificatul de naștere a copilului minor.

icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup