Prin instanța de judecată

În situațiile în care soții se confruntă cu dificultăți în desfacerea căsătoriei și nu pot ajunge la un acord asupra unor aspecte esențiale, instanțele de judecată devin o cale necesară pentru soluționarea conflictelor. Iată cum decurge procedura de desfacere a căsătoriilor prin instanțele de judecată în Republica Moldova.

Când recurgeți la desfacerea căsătoriei prin instanță:

1.  Copii Minorii Comuni:

•  Desfacerea căsătoriei prin instanță devine necesară atunci când există copii minori comuni, iar părinții nu au ajuns la un acord privind întreținerea, educația și domiciliul acestora.

2.  Nedispoziție sau Absență de Acord:

•  Dacă unul dintre soți nu este de acord cu desfacerea căsătoriei sau când ambii soți sunt de acord cu desfacerea, dar nu se prezintă la Serviciul de Stare Civilă și nu își prezintă acordul sub formă de declarație autentificată notarial.

Cum decurge procedura de desfacere a căsătoriei în instanță:

1.  Depunerea Cererii de Chemare în Judecată:

•  Cererea pentru desfacerea căsătoriei se depune la instanța de judecată în raza teritorială în care își are domiciliul celălalt soț.

2.  Posibilitatea Participării la Proces:

•  Soții pot participa personal sau prin intermediul avocaților la procesul de judecată și pot solicita ca acesta să aibă loc în absența lor.

3.  Stabilirea Domiciliului Copiilor Minorii:

•  În cazul în care se solicită și stabilirea domiciliului copiilor minori, taxa de stat poate varia în funcție de circumstanțe, inclusiv de faptul dacă cel care depune cererea a mai desfăcut anterior o căsătorie.

4.  Hotărârea Instanței:

Dacă soții nu ajung la un acord privind aspectele esențiale, instanța va emite o hotărâre de judecată prin care se vor stabili detaliile referitoare la educație, întreținere și domiciliu al copiilor minori.

Divorț pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotare:

Uneori distanța geografică poate crea provocări semnificative pentru cei implicați. Cu toate acestea, există o soluție eficientă pentru moldovenii stabiliți în străinătate: Procura Specială. 

Acest act juridic oferă posibilitatea celor care deschid un proces de divorț să își reprezinte interesele fără a fi nevoie să se prezinte personal la instanță.

Echipa noastră tot este dispusă să folosească acest instrument legal, care eliberează pe reclamant (cel care deschide procesul de divorț) de obligația de a se prezenta în fața instanței. Prin intermediul acestei procuri, concetățenii noștri stabiliți în străinătate pot delega puterile legale juriștilor noștri.

Dacă vă confruntați cu un proces de desfacere a căsătoriei și doriți să-l finalizați rapid și cu minim eforturi, echipa emigrare.md vă poate prelua complet toate grijile printr-o singură procură, chiar dacă vă aflați peste hotare. Contactați-ne pentru a obține suportul de care aveți nevoie în această perioadă sensibilă.

Emigrare.md - Asistență Juridică în Procedurile de Desfacere a Căsătoriei.

Consolidarea și dezvoltarea structurii

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md a fost creat acum 16 ani și propune ajutor calificat în pregătirea și depunerea documentelor pentru cetățenia română si moldovenească.

Noi cunoaștem că dificultatea de a trece anumite etape pentru obținerea pașaportului străin, deseori se soldează cu dezicere, ce aceea în acest timp de ani de experiență, echipa noastră de specialiști au formulat un sistem eficient și clar de colectare și depunere a documentelor, indiferent de locul de trai al clientului.

Juriștii noștri se iau de cazurile, în care alte companii populare refuză în ajutor. Pentru noi nu există sarcini irealizabile, de aceea în echipa Centrului Multifuncțional de Documente Emigrare.md lucrează juriști calificați în domeniul migrației, cu o experiență mare și capacitatea de a găsi soluții optime în situațiile dificile.

Sarcina organizației

Principiul de bază activității noastră – oferirea unui ajutor juridic calitativ, calificat și însoțirea persoanelor fizice, care au decis să obțină cetățenia străină! Avantajele colaborării cu echipa Emigrare.md:

  • Atitudinea corectă și cinstită față de client
  • Legalitate
  • Operativitate
  • Abordare individuală
  • Soluționarea problemelor dificile
  • Colaboratori înalt calificați

Având grijă de bunăstarea dumneavoastră, noi devenim mai buni: achiziționăm cunoștințe noi, experiență și îmbunătățim calificarea. Aflați de la consultanții noștri, cum puteți obține simplu cetățenia Română si Moldovei.

Cum noi lucrăm
01
Consultațiile. Cu clientul se realizează o întîlnire individuală sau online, pe parcursul căreia clarificăm de ce fel de suport are nevoie clientul. De exemplu, cetățenia cărei țări acesta dorește să o obțină.
02
Definirea documentelor, semnarea contractului. Pentru obținerea cetățeniei României sau Moldovei există un anumit pachet necesar de documente, specific pentru fiecare stat. În aceasta etapă le determinăm și discutăm condițiile de colaborare cu clientul, încheiem contractul de prestare a serviciilor.
03
Restabilirea actelor lipsă. În baza procurii, obținem documentele necesare din arhive și oficiile de Stare Civilă, pentru a colecta pachetul complet. Participarea personală sau prezența clientului nu este obligatorie.
04
Pregătirea și verificarea dosarului. După pregătirea pachetului de documente, juriștii companiei îl verifică, excluzând greșelile și neclaritățile. În caz de necesitate, are loc traducerea documentelor, legalizarea notarială sau apostilarea.
05
Depunerea documentelor. Realizăm depunerea dosarului de obținere a cetățeniei străine în organele competente. Dacă va fi necesară prezența personală a clientului, el va fi însoțit de către un specialist companie Emigrare.md.
06
Obținerea cetățeniei străine. După parcurgerea etapelor de verificare și înregistrare a actelor, dumneavoastră obțineți un document de confirmare a cetățeniei României sau Moldovei.
Comentariile experților
Victor Ochinciuc
Victor Ochinciuc
Director general
"Compania Emigrare.md – aceasta este mai mult de 15 ani de experienţă în domeniul migraţiei, jurişti competenţi, şi schema de asistenţă care funcţionează bine în obţinerea cetăţeniei străine. Serviciile noastre includ, de asemenea : consultaţii juridice, birou de traduceri, servicii de transport, reprezentarea intereselor în instanţe şi altele. Aflaţi, cum puteţi deveni cetăţean a României sau Moldovei de la consultanţii noştri".
Ochinciuc Iuliana
Ochinciuc Iuliana
Director executiv
"Pentru ajutor, la noi deseori apelează cetăţenii Moldovei, Ucrainei, Rusiei, şi ale alor ţări CSI. Fiecare are scopurile şi planurile sale. De-a lungul anilor, am învăţat să găsim cele mai bune soluţii la problemele clienţilor, indiferent de locaţia lor. Noi construim colaborarea în aşa mod, încît să minimizăm participarea clienţilor la probleme birocratice. Anume de aceasta, noi întotdeauna satisfacem nevoile tuturor care au nevoie de ajutor juridic".
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup