Comandă un apelComandă un serviciu

Cetățenia Republicii Moldova

A deveni cetățean al Moldovei înseamnă a te apropia de Europa cu încă un pas. Cetățenii Moldovei pot călători în UE fără vize și fără probleme obțin documentele ce permit angajarea în țările Uniunii Europene. Însă și Republica Moldova propune cetățenilor săi condiții atractive de viață și lucru.

cetatenie republica Moldova

Avantajele cetățeniei moldovenești

 • dreptul la învățământ gratuit pentru fiecare;
 • medicină calitativă și accesibilă;
 • una din cele mai bune zone climatice din Europa;
 • domeniul agrar bine dezvoltat (fructe și legume ieftine);
 • logistică de transport bine dezvoltată și legătura cu multe state străine;
 • suport social garantat și altele.

Cine pot obține cetățenia moldovenească

Există multe categorii de străini care au dreptul la cetățenia Republicii Moldova, și anume:

 • Persoanele cu rude care au locuit în Moldova și care au cetățenie moldovenească.
 • Străinii care locuiesc legal în țară de cel puțin 10 ani.
 • Copii adoptați de cetățeni moldoveni.
 • Străinii care sunt căsătoriți cu cetățean moldovean 3 ani și care au locuit pe teritoriul Republicii Moldova în tot acest timp.
 • Persoanele care au avut în trecut cetățenia moldovenească și dorește să restabilească.
 • Cetățenia moldovenească pentru ruși, precum și pentru cetățenii altor țări CSI, se obține printr-o procedură mai ușoară.

Cum se obține cetățenia Republicii Moldova 

Pentru a solicita cetățenia moldovenească, trebuie să veniți în ambasadă cu următorul pachet de documente:

 • Autobiografia străinului candidat.
 • Certificatul de naștere, în original și copie.
 • Buletinul de identitate în original și copie.
 • Certificatele de cazier judiciar, din țara de reședință și din Republica Moldova.
 • Certificatele de căsătorie și de divorț (dacă este necesar).
 • Chitanța de plată taxei de stat.
 • Documente care dovedesc legăturile familiale cu cetățeni moldoveni (dacă este necesar).

4 poze color.

Candidatul la cetățenia moldovenească trebuie să completeze și să semneze o cerere sub supravegherea unui lucrător consular, apoi documentele sunt trimise la verificare.

Legislația moldovenească reglementează strict condițiile de obținere a cetățeniei RM. Ea poate fi obținută prin naștere, pe cale de redobândire, recunoaștere și neutralizare. La consilierea juridică personală cu specialiștii Centrului Multifuncțional de Documente Emigrare.md, dumneavoastră veți afla care din metode vi se potrivește anume dumneavoastră și ce documente sunt necesare pentru asta. Noi suntem gata să oferim o asistență juridică operativă pentru orice persoană, care dorește să devină rezident al Republicii Moldova.

Consolidarea și dezvoltarea structurii

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md a fost creat acum 15 ani și propune ajutor calificat în pregătirea și depunerea documentelor pentru cetățenia română si moldovenească.

Noi cunoaștem că dificultatea de a trece anumite etape pentru obținerea pașaportului străin, deseori se soldează cu dezicere, ce aceea în acest timp de ani de experiență, echipa noastră de specialiști au formulat un sistem eficient și clar de colectare și depunere a documentelor, indiferent de locul de trai al clientului.

Juriștii noștri se iau de cazurile, în care alte companii populare refuză în ajutor. Pentru noi nu există sarcini irealizabile, de aceea în echipa Centrului Multifuncțional de Documente Emigrare.md lucrează juriști calificați în domeniul migrației, cu o experiență mare și capacitatea de a găsi soluții optime în situațiile dificile.

Sarcina organizației

Principiul de bază activității noastră – oferirea unui ajutor juridic calitativ, calificat și însoțirea persoanelor fizice, care au decis să obțină cetățenia străină! Avantajele colaborării cu echipa Emigrare.md:

 • Atitudinea corectă și cinstită față de client
 • Legalitate
 • Operativitate
 • Abordare individuală
 • Soluționarea problemelor dificile
 • Colaboratori înalt calificați

Având grijă de bunăstarea dumneavoastră, noi devenim mai buni: achiziționăm cunoștințe noi, experiență și îmbunătățim calificarea. Aflați de la consultanții noștri, cum puteți obține simplu cetățenia Română si Moldovei.

Cum noi lucrăm
1
etapă
Consultațiile. Cu clientul se realizează o întîlnire individuală sau online, pe parcursul căreia clarificăm de ce fel de suport are nevoie clientul. De exemplu, cetățenia cărei țări acesta dorește să o obțină.
2
etapă
Definirea documentelor, semnarea contractului. Pentru obținerea cetățeniei României sau Moldovei există un anumit pachet necesar de documente, specific pentru fiecare stat. În aceasta etapă le determinăm și discutăm condițiile de colaborare cu clientul, încheiem contractul de prestare a serviciilor.
3
etapă
Restabilirea actelor lipsă. În baza procurii, obținem documentele necesare din arhive și oficiile de Stare Civilă, pentru a colecta pachetul complet. Participarea personală sau prezența clientului nu este obligatorie.
4
etapă
Pregătirea și verificarea dosarului. După pregătirea pachetului de documente, juriștii companiei îl verifică, excluzând greșelile și neclaritățile. În caz de necesitate, are loc traducerea documentelor, legalizarea notarială sau apostilarea.
5
etapă
Depunerea documentelor. Realizăm depunerea dosarului de obținere a cetățeniei străine în organele competente. Dacă va fi necesară prezența personală a clientului, el va fi însoțit de către un specialist companie Emigrare.md.
6
etapă
Obținerea cetățeniei străine. După parcurgerea etapelor de verificare și înregistrare a actelor, dumneavoastră obțineți un document de confirmare a cetățeniei României sau Moldovei.
Cetățenia moldovenească este disponibilă rușilor în 2023?

Da, desigur, veți putea obține cetățenia Moldovei (dacă există motive suficiente), fiind cetățean al Federației Ruse.

Cum să obțineți cetățenia moldovenească prin căsătorie?

Pentru a obține cetățenia moldovenească în baza căsătoriei, trebuie să fi fost căsătorit cu un cetățean moldovean de cel puțin trei ani, cu condiția ca în tot acest timp să fi locuit continuu pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru a locui legal în Republica Moldova, puteți face un permis de ședere prin căsătorie.

Comentariile experților
Victor Ochinciuc
Victor Ochinciuc
Director general
"Compania Emigrare.md – aceasta este 15 ani de experienţă în domeniul migraţiei, jurişti competenţi, şi schema de asistenţă care funcţionează bine în obţinerea cetăţeniei străine. Serviciile noastre includ, de asemenea : consultaţii juridice, birou de traduceri, servicii de transport, reprezentarea intereselor în instanţe şi altele. Aflaţi, cum puteţi deveni cetăţean a României, Moldovei sau Rusiei de la consultanţii noştri".
Ochinciuc Iuliana
Ochinciuc Iuliana
Consultant expert pe întrebările privind emigrarea
"Pentru ajutor, la noi deseori apelează cetăţenii Moldovei, Ucrainei, Rusiei, şi ale alor ţări CSI. Fiecare are scopurile şi planurile sale. De-a lungul anilor, am învăţat să găsim cele mai bune soluţii la problemele clienţilor, indiferent de locaţia lor. Noi construim colaborarea în aşa mod, încît să minimizăm participarea clienţilor la problemele de hîrtie. Anume de aceasta, noi întotdeauna satisfacem nevoile tuturor care au nevoie de ajutor juridic".
icon-whatsapp icon-viber icon-mail icon-phone
Scroll up
close popup