Alocatia si compensatia pentru copii minori in Romania

asistență în aplicarea alocației românești pentru copiiCentrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md oferă consultații calificate și susținere în obținerea alocațiilor și compensațiilor pentru copiii minori în România. De asemenea, noi vă ajutăm în deschiderea contului bancar, cu eliberarea cartelei în decurs de 2 săptămâni.

Alocatia pentru copii in Romania reprezintă o îndemnizație acordată de stat părinților, cetățeni ai României, simbolizînd un ajutor pentru creșterea copiilor. Pe lîngă cetățenii români, de alocații pentru copii Romania, de asemenea pot beneficia și cetățenii străini, care locuiesc legal și permanent pe teritoriul României și/sau dispun de cetățenia României, dar la moment au reședință într-un stat din Uniunea Europeană. Cetățenii Republicii Moldova, beneficiari ai cetățeniei României, în mod egal, dispun de posibilitatea de a depune cerere pentru a obține alocație pentru copii. Alocația se achită lunar.

Cat este alocatia in Romania?

Conform legislației în vigoare, începînd cu data de 1 ianuarie 2020, alocatii copii Romania sunt distribuite în felul următor:

 • 311 lei românești se acordă copiilor între vîrsta de 0 și 2 ani; în cazul în care este vorba de copii cu necesități speciale, alocația rămîne 311 lei pînă la atingerea majoratului copilului (18 ani);

 • 156 lei românești se acordă copiilor între vîrsta de 2 și 18 ani. De asemenea, această sumă este autorizată copiilor care au atins vîrsta majoratului (18 ani), dar sunt integrați încă în cadrul studiilor liceale sau profesionale, alocația fiind achitată pînă la finele studiilor.

Documente necesare pentru alocatie.

Copilul născut pe teritoriul Republicii Moldova poate beneficia de alocația acordată de statul român, în cazul în care părinții locuiesc legal și permanent pe teritoriul României și/sau dispun de cetățenia României. Pentru a beneficia de alocație este necesară depunerea unui șir de acte la primăria localității în care locuiesc părinții sau reprezentanții legali ai copilului. În acest sens sunt necesare următoarele acte:

 • cerere corespunzătoare privind beneficierea de alocație;

 • certificat de naștere al copilului – în variantă originală + copie;

 • buletin de identitate părinți;

 • certificat de căsătorie/divorț al părinților, în caz de necesitate;

 • extras de cont al unuia dintre părinți, în situația în care este solicitată transferarea alocației direct pe contul bancar;

 • acordul celuilalt soț privind beneficierea de alocație.

 • adeverință care atestă că copilul nu beneficiază de alocație pe teritoriul Republicii Moldova, în caz de necesitate.

Alocație pentru copii născuți în Uniunea Europeană

În cazul în care copilul, al cărui părinți sunt cetățeni ai României, s-a născut într-un stat din Uniunea Europeană este necesară prezentarea următoarelor acte:

 • certificat de naștere al copilului – în variantă originală + copie;

 • buletin de identitate părinți – în variantă originală + copie;

 • extras de cont al unuia dintre părinți, în situația în care este solicitată transferarea alocației direct pe contul bancar;

 • certificat de salariat, în cazul în care părinții sunt angajați în cîmpul muncii în România;

 • declarație privind faptul că părinții nu beneficiază de alocație din partea altui stat membru UE;

 • document care atestă angajarea în cîmpul muncii într-un stat membru UE, în caz de necesitate.

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md activează în acest domeniu de mai bine de 15 ani și oferă suport în ceea ce privește perfectarea și depunerea documentelor pentru a beneficia de alocație. În cazul în care aveți întrebări privind cat e alocatia in Romania, ce acte sunt necesare și ce prevede întreaga procedură, oricînd ne puteți apela, iar consultanții noștri vor fi întotdeauna bucuroși să vă răspundă la toate întrebările.

Atrageți atenția: Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md oferă suport și cetățenilor, care locuiesc în afara Moldovei, în baza procurii. Procura poate fi înregistrată la Consulatul RM sau la notarul din țara de trai (în al doilea caz, apostilarea documentelor este obligatorie).

Avantajele colaborării cu noi

 • Legal și sigur. Dirijăm dosarul clientului în baza procurii notariale și acționăm exclusiv în baza condițiilor legale.
 • Însoţire -VIP. La toate etapele, cu dumneavoastră va fi juristul nostru- vorbitor nativ. Aceasta va diminua neînţelegerile la ambasadă.
 • Abordare individuală. Analizăm detaliat problema clientului, căutăm soluția optimă și propunem condiții avantajoase pentru încheierea contractului cu privire la serviciile prestate.

Dacă dumneavoastră încă nu ați început să colectați pachetul de documente pentru obtinere pasaportului roman (chiar și buletin roman), pentru cetatenia romana vă propunem să faceți asta chiar acum! Noi avem o experiență de 11 ani în domeniul consultanței migraționale și o echipă din cei mai buni juriști din Moldova, calificați corespunzător.

 
Consolidarea și dezvoltarea structurii

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md a fost creat acum 16 ani și propune ajutor calificat în pregătirea și depunerea documentelor pentru cetățenia română si moldovenească.

Noi cunoaștem că dificultatea de a trece anumite etape pentru obținerea pașaportului străin, deseori se soldează cu dezicere, ce aceea în acest timp de ani de experiență, echipa noastră de specialiști au formulat un sistem eficient și clar de colectare și depunere a documentelor, indiferent de locul de trai al clientului.

Juriștii noștri se iau de cazurile, în care alte companii populare refuză în ajutor. Pentru noi nu există sarcini irealizabile, de aceea în echipa Centrului Multifuncțional de Documente Emigrare.md lucrează juriști calificați în domeniul migrației, cu o experiență mare și capacitatea de a găsi soluții optime în situațiile dificile.

Sarcina organizației

Principiul de bază activității noastră – oferirea unui ajutor juridic calitativ, calificat și însoțirea persoanelor fizice, care au decis să obțină cetățenia străină! Avantajele colaborării cu echipa Emigrare.md:

 • Atitudinea corectă și cinstită față de client
 • Legalitate
 • Operativitate
 • Abordare individuală
 • Soluționarea problemelor dificile
 • Colaboratori înalt calificați

Având grijă de bunăstarea dumneavoastră, noi devenim mai buni: achiziționăm cunoștințe noi, experiență și îmbunătățim calificarea. Aflați de la consultanții noștri, cum puteți obține simplu cetățenia Română si Moldovei.

Cum noi lucrăm
01
Consultațiile. Cu clientul se realizează o întîlnire individuală sau online, pe parcursul căreia clarificăm de ce fel de suport are nevoie clientul. De exemplu, cetățenia cărei țări acesta dorește să o obțină.
02
Definirea documentelor, semnarea contractului. Pentru obținerea cetățeniei României sau Moldovei există un anumit pachet necesar de documente, specific pentru fiecare stat. În aceasta etapă le determinăm și discutăm condițiile de colaborare cu clientul, încheiem contractul de prestare a serviciilor.
03
Restabilirea actelor lipsă. În baza procurii, obținem documentele necesare din arhive și oficiile de Stare Civilă, pentru a colecta pachetul complet. Participarea personală sau prezența clientului nu este obligatorie.
04
Pregătirea și verificarea dosarului. După pregătirea pachetului de documente, juriștii companiei îl verifică, excluzând greșelile și neclaritățile. În caz de necesitate, are loc traducerea documentelor, legalizarea notarială sau apostilarea.
05
Depunerea documentelor. Realizăm depunerea dosarului de obținere a cetățeniei străine în organele competente. Dacă va fi necesară prezența personală a clientului, el va fi însoțit de către un specialist companie Emigrare.md.
06
Obținerea cetățeniei străine. După parcurgerea etapelor de verificare și înregistrare a actelor, dumneavoastră obțineți un document de confirmare a cetățeniei României sau Moldovei.
Comentariile experților
Victor Ochinciuc
Victor Ochinciuc
Director general
"Compania Emigrare.md – aceasta este mai mult de 15 ani de experienţă în domeniul migraţiei, jurişti competenţi, şi schema de asistenţă care funcţionează bine în obţinerea cetăţeniei străine. Serviciile noastre includ, de asemenea : consultaţii juridice, birou de traduceri, servicii de transport, reprezentarea intereselor în instanţe şi altele. Aflaţi, cum puteţi deveni cetăţean a României sau Moldovei de la consultanţii noştri".
Ochinciuc Iuliana
Ochinciuc Iuliana
Director executiv
"Pentru ajutor, la noi deseori apelează cetăţenii Moldovei, Ucrainei, Rusiei, şi ale alor ţări CSI. Fiecare are scopurile şi planurile sale. De-a lungul anilor, am învăţat să găsim cele mai bune soluţii la problemele clienţilor, indiferent de locaţia lor. Noi construim colaborarea în aşa mod, încît să minimizăm participarea clienţilor la probleme birocratice. Anume de aceasta, noi întotdeauna satisfacem nevoile tuturor care au nevoie de ajutor juridic".
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup