Prelungirea permisului de ședere în Moldova: etape și documente

Prelungirea permisului de ședere în Moldova este un proces important pentru cetățenii străini care doresc să își continue rezidența în țară.

Permisul de ședere poate fi prelungit pe baza căsătoriei, angajării în muncă, reunificării familiei, desfășurării unei afaceri și studiilor. Prelungirea permite cetățenilor străini să continue să trăiască, să lucreze, să studieze și să desfășoare activități de afaceri în Moldova, păstrând toate drepturile și avantajele asociate.

În acest articol, vom examina în detaliu cum să prelungești permisul de ședere în Moldova, precum și toate documentele necesare și etapele acestui proces.

Etapele procesului de prelungire

etapele procesului de reînnoire a permisului de șederePrelungirea permisului de ședere în Moldova include mai multe etape cheie:

 • Colectarea și pregătirea tuturor documentelor necesare. Asigurațivă că toate documentele sunt actuale și corect întocmite.
 • Depunerea documentelor la Inspectoratul General pentru Migrație. Cererea pentru prelungirea permisului de ședere trebuie depusă cu 30 de zile înainte de expirarea permisului actual.
 • Plata taxei de stat. Dimensiunea taxei poate varia în funcție de termenul de obținere a permisului de ședere.
 • Așteptarea examinării cererii. Procesul de examinare poate dura aproximativ 3040 de zile.
 • Obținerea noului permis de ședere. După aprobarea cererii, veți primi un nou document care confirmă dreptul dumneavoastră de ședere în Moldova.

Documentele necesare pentru prelungirea permisului de ședere în Moldova

Pentru a prelungi permisul de ședere în Moldova, veți avea nevoie să prezentați următoarele documente:

 • Cererea pentru prelungirea permisului de ședere și permisul de ședere actual
 • Pașaportul străin valabil și copii ale tuturor paginilor completate.
 • Documentul care confirmă existența unei surse legale de venit.
 • Dovada locului de reședință în Moldova (de exemplu, contractul de închiriere a locuinței)
 • Copia și originalul pașaportului intern
 • Originalele și copiile actelor de stare civilă

Important de știut

Regulile și cerințele pentru prelungirea permisului de ședere pot varia în funcție de politica de migrație și actele legislative ale Moldovei. Verificați periodic sursele oficiale de informații sau consultați-vă cu specialiști juridici pentru a obține cele mai actuale informații.

Este ideal să începeți pregătirea cu 2-3 luni înainte de expirarea permisului de ședere actual, pentru a evita orice întârzieri neașteptate care pot apărea din cauza necesității documentelor sau avizelor suplimentare.

Un pachet incomplet de documente poate duce la întârzieri sau refuzul prelungirii permisului de ședere. Asigurați-vă că aveți toate certificările, confirmările și documentele necesare pentru finalizarea cu succes a acestei proceduri. Verificați dacă este necesară legalizarea sau apostilarea documentelor dumneavoastră, prezentate în sprijinul cererii de prelungire a permisului de ședere. Acest lucru poate fi necesar pentru documentele emise în afara Moldovei.

Asistență profesională în prelungirea permisului de ședere

În cazul apariției dificultăților sau întrebărilor legate de procesul de prelungire a permisului dumneavoastră de ședere, apelați la profesioniști. Specialiștii noștri în dreptul migrației sunt pregătiți să vă ofere tot suportul necesar, asigurându-vă cu informații actuale și ajutându-vă să evitați greșelile tipice. Suntem determinați să facem procesul dumneavoastră de prelungire cât mai simplu și înțeles posibil. Pentru consultanță și suport, contactați-ne chiar acum:

📞 +(373) 79 777 331 | 🌐 www.emigrare.md

Consolidarea și dezvoltarea structurii

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md a fost creat acum 16 ani și propune ajutor calificat în pregătirea și depunerea documentelor pentru cetățenia română si moldovenească.

Noi cunoaștem că dificultatea de a trece anumite etape pentru obținerea pașaportului străin, deseori se soldează cu dezicere, ce aceea în acest timp de ani de experiență, echipa noastră de specialiști au formulat un sistem eficient și clar de colectare și depunere a documentelor, indiferent de locul de trai al clientului.

Juriștii noștri se iau de cazurile, în care alte companii populare refuză în ajutor. Pentru noi nu există sarcini irealizabile, de aceea în echipa Centrului Multifuncțional de Documente Emigrare.md lucrează juriști calificați în domeniul migrației, cu o experiență mare și capacitatea de a găsi soluții optime în situațiile dificile.

Sarcina organizației

Principiul de bază activității noastră – oferirea unui ajutor juridic calitativ, calificat și însoțirea persoanelor fizice, care au decis să obțină cetățenia străină! Avantajele colaborării cu echipa Emigrare.md:

 • Atitudinea corectă și cinstită față de client
 • Legalitate
 • Operativitate
 • Abordare individuală
 • Soluționarea problemelor dificile
 • Colaboratori înalt calificați

Având grijă de bunăstarea dumneavoastră, noi devenim mai buni: achiziționăm cunoștințe noi, experiență și îmbunătățim calificarea. Aflați de la consultanții noștri, cum puteți obține simplu cetățenia Română si Moldovei.

Cum noi lucrăm
01
Consultațiile. Cu clientul se realizează o întîlnire individuală sau online, pe parcursul căreia clarificăm de ce fel de suport are nevoie clientul. De exemplu, cetățenia cărei țări acesta dorește să o obțină.
02
Definirea documentelor, semnarea contractului. Pentru obținerea cetățeniei României sau Moldovei există un anumit pachet necesar de documente, specific pentru fiecare stat. În aceasta etapă le determinăm și discutăm condițiile de colaborare cu clientul, încheiem contractul de prestare a serviciilor.
03
Restabilirea actelor lipsă. În baza procurii, obținem documentele necesare din arhive și oficiile de Stare Civilă, pentru a colecta pachetul complet. Participarea personală sau prezența clientului nu este obligatorie.
04
Pregătirea și verificarea dosarului. După pregătirea pachetului de documente, juriștii companiei îl verifică, excluzând greșelile și neclaritățile. În caz de necesitate, are loc traducerea documentelor, legalizarea notarială sau apostilarea.
05
Depunerea documentelor. Realizăm depunerea dosarului de obținere a cetățeniei străine în organele competente. Dacă va fi necesară prezența personală a clientului, el va fi însoțit de către un specialist companie Emigrare.md.
06
Obținerea cetățeniei străine. După parcurgerea etapelor de verificare și înregistrare a actelor, dumneavoastră obțineți un document de confirmare a cetățeniei României sau Moldovei.
Comentariile experților
Victor Ochinciuc
Victor Ochinciuc
Director general
"Compania Emigrare.md – aceasta este mai mult de 15 ani de experienţă în domeniul migraţiei, jurişti competenţi, şi schema de asistenţă care funcţionează bine în obţinerea cetăţeniei străine. Serviciile noastre includ, de asemenea : consultaţii juridice, birou de traduceri, servicii de transport, reprezentarea intereselor în instanţe şi altele. Aflaţi, cum puteţi deveni cetăţean a României sau Moldovei de la consultanţii noştri".
Ochinciuc Iuliana
Ochinciuc Iuliana
Director executiv
"Pentru ajutor, la noi deseori apelează cetăţenii Moldovei, Ucrainei, Rusiei, şi ale alor ţări CSI. Fiecare are scopurile şi planurile sale. De-a lungul anilor, am învăţat să găsim cele mai bune soluţii la problemele clienţilor, indiferent de locaţia lor. Noi construim colaborarea în aşa mod, încît să minimizăm participarea clienţilor la probleme birocratice. Anume de aceasta, noi întotdeauna satisfacem nevoile tuturor care au nevoie de ajutor juridic".
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup