Apostilă în Moldova

Apostila pentru toate tipurile de documenteApostila în Moldova este necesară pentru legalizarea documentelor destinate utilizării peste hotare. Aceasta asigură recunoașterea documentelor în statele care au aderat la Convenția de la Haga din 1961. Apostila certifică autenticitatea semnăturii, a funcției semnatarului și, dacă este cazul, a documentului însuși.

Țările Convenției de la Haga din 1961

Convenția de la Haga din 1961, cunoscută și ca Convenția privind abolirea cerinței de legalizare a actelor publice străine, a fost semnată și ratificată de numeroase țări, inclusiv:

 • Toate statele membre ale Uniunii Europene.
 • Statele Unite ale Americii.
 • Australia.
 • Canada.
 • Japonia.
 • Rusia.
 • Brazilia.
 • India.
 • China (doar pentru Hong Kong și Macao).
 • Africa de Sud.
 • Turcia.

Aceasta reprezintă doar o parte din cele peste 100 de țări care au ratificat convenția, lista fiind în continuă actualizare.

Documentele care necesită apostilă în Moldova pentru utilizarea internațională

Documentele frecvent apostilate în Moldova includ:

Documente personale:

 • certificate de naștere,
 • certificate de căsătorie,
 • certificate de divorț,
 • certificate de deces
 • și alte atestări oficiale ale statutului civil.

Documente educaționale:

 • diplome de absolvire a studiilor,
 • certificate de calificare,
 • și alte înscrisuri academice.

Documente judiciare: hotărâri judecătorești, sentințe, decizii și alte documente emise de autoritățile judiciare.

Documente notariale: procura, acte de confirmare a semnăturii, consimțăminte și alte documente autentificate de un notar.

Documente legate de adopție și tutelă: acte care confirmă stabilirea tutelii sau adopției.

Certificat de cazier judiciar: documente care atestă lipsa antecedentelor penale.

Procedura de obținere a apostilei în Moldova

Pregătirea documentului: Verificați autenticitatea și corecta completare a documentului.

Depunerea documentului: Prezentați documentul original și o copie la Ministerul Justiției din Moldova.

Plata taxei: Costul apostilării variază în funcție de tipul documentului și urgența prelucrării.

Procesarea cererii: După verificare și plată, documentul este apostilat.

Ridicarea documentului: La final, documentul apostilat poate fi ridicat.

Pentru a economisi timp și a evita complicațiile birocratice, puteți opta pentru serviciile specializate a juriștilor noștri, care oferă posibilitatea de a obține apostila rapid și eficient, chiar și la distanță.

+(373) 79 777 331

Consolidarea și dezvoltarea structurii

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md a fost creat acum 16 ani și propune ajutor calificat în pregătirea și depunerea documentelor pentru cetățenia română si moldovenească.

Noi cunoaștem că dificultatea de a trece anumite etape pentru obținerea pașaportului străin, deseori se soldează cu dezicere, ce aceea în acest timp de ani de experiență, echipa noastră de specialiști au formulat un sistem eficient și clar de colectare și depunere a documentelor, indiferent de locul de trai al clientului.

Juriștii noștri se iau de cazurile, în care alte companii populare refuză în ajutor. Pentru noi nu există sarcini irealizabile, de aceea în echipa Centrului Multifuncțional de Documente Emigrare.md lucrează juriști calificați în domeniul migrației, cu o experiență mare și capacitatea de a găsi soluții optime în situațiile dificile.

Sarcina organizației

Principiul de bază activității noastră – oferirea unui ajutor juridic calitativ, calificat și însoțirea persoanelor fizice, care au decis să obțină cetățenia străină! Avantajele colaborării cu echipa Emigrare.md:

 • Atitudinea corectă și cinstită față de client
 • Legalitate
 • Operativitate
 • Abordare individuală
 • Soluționarea problemelor dificile
 • Colaboratori înalt calificați

Având grijă de bunăstarea dumneavoastră, noi devenim mai buni: achiziționăm cunoștințe noi, experiență și îmbunătățim calificarea. Aflați de la consultanții noștri, cum puteți obține simplu cetățenia Română si Moldovei.

Cum noi lucrăm
01
Consultațiile. Cu clientul se realizează o întîlnire individuală sau online, pe parcursul căreia clarificăm de ce fel de suport are nevoie clientul. De exemplu, cetățenia cărei țări acesta dorește să o obțină.
02
Definirea documentelor, semnarea contractului. Pentru obținerea cetățeniei României sau Moldovei există un anumit pachet necesar de documente, specific pentru fiecare stat. În aceasta etapă le determinăm și discutăm condițiile de colaborare cu clientul, încheiem contractul de prestare a serviciilor.
03
Restabilirea actelor lipsă. În baza procurii, obținem documentele necesare din arhive și oficiile de Stare Civilă, pentru a colecta pachetul complet. Participarea personală sau prezența clientului nu este obligatorie.
04
Pregătirea și verificarea dosarului. După pregătirea pachetului de documente, juriștii companiei îl verifică, excluzând greșelile și neclaritățile. În caz de necesitate, are loc traducerea documentelor, legalizarea notarială sau apostilarea.
05
Depunerea documentelor. Realizăm depunerea dosarului de obținere a cetățeniei străine în organele competente. Dacă va fi necesară prezența personală a clientului, el va fi însoțit de către un specialist companie Emigrare.md.
06
Obținerea cetățeniei străine. După parcurgerea etapelor de verificare și înregistrare a actelor, dumneavoastră obțineți un document de confirmare a cetățeniei României sau Moldovei.
Comentariile experților
Victor Ochinciuc
Victor Ochinciuc
Director general
"Compania Emigrare.md – aceasta este mai mult de 15 ani de experienţă în domeniul migraţiei, jurişti competenţi, şi schema de asistenţă care funcţionează bine în obţinerea cetăţeniei străine. Serviciile noastre includ, de asemenea : consultaţii juridice, birou de traduceri, servicii de transport, reprezentarea intereselor în instanţe şi altele. Aflaţi, cum puteţi deveni cetăţean a României sau Moldovei de la consultanţii noştri".
Ochinciuc Iuliana
Ochinciuc Iuliana
Director executiv
"Pentru ajutor, la noi deseori apelează cetăţenii Moldovei, Ucrainei, Rusiei, şi ale alor ţări CSI. Fiecare are scopurile şi planurile sale. De-a lungul anilor, am învăţat să găsim cele mai bune soluţii la problemele clienţilor, indiferent de locaţia lor. Noi construim colaborarea în aşa mod, încît să minimizăm participarea clienţilor la probleme birocratice. Anume de aceasta, noi întotdeauna satisfacem nevoile tuturor care au nevoie de ajutor juridic".
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup