Cetățenia moldovenească prin descendență: întoarceți-vă la rădăcini

Cetăţenia moldovenească după origineObținerea cetățeniei moldovenești în baza originii nu este doar un proces juridic, ci și un fenomen cultural care permite oamenilor să își reînnoiască legătura cu rădăcinile și istoria lor.

Această oportunitate este deosebit de valoroasă pentru descendenții moldovenilor care, posibil, s-au născut și au crescut în alte țări, dar doresc să revigoreze și să întărească legătura cu patria strămoșilor lor. Procesul de întoarcere la origini prin obținerea cetățeniei subliniază legătura profundă dintre identitatea personală și apartenența națională.

Pentru mulți, acesta nu este doar o formalitate, ci un mod de a onora istoria și cultura lor, o oportunitate de a participa la viața țării, păstrând în același timp legătura cu cultura, tradițiile și limba poporului său.

Cine poate pretinde la cetățenie prin recunoaștere

Legislația Moldovei prevede o procedură simplificată pentru obținerea pașaportului național prin origine pentru persoanele care la 23 iunie 1990 rezidau legal și permanent pe teritoriul republicii și continuă să locuiască acolo și în prezent. De asemenea, dreptul la obținerea simplificată a cetățeniei se extinde la următoarele categorii de solicitanti:

  • Descendenții până la gradul al treilea de rudenie ai persoanelor născute în Moldova, dacă ei înșiși s-au născut în străinătate;
  • Persoanele și descendenții lor care au locuit în Basarabia, partea nordică a Bucovinei, regiunea Herța și Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească până la 28 iunie 1940;
  • Persoanele care au fost forțate să părăsească teritoriul Moldovei sau au fost deportate după 28 iunie 1940, și descendenții lor. De asemenea, persoanele care anterior dețineau un pașaport al Republicii Moldova și l-au pierdut sau au renunțat la cetățenie, pot să-l restaureze, păstrând în același timp cetățenia unei alte țări. Dacă cetățenia a fost pierdută din cauza unor acțiuni frauduloase sau alte încălcări ale procedurii, restaurarea este posibilă numai prin procesul de naturalizare după cel puțin cinci ani de rezidență legală și continuă în țară. Procedura de obținere a pașaportului prin recunoaștere poate fi finalizată în șase luni, în timp ce procedura de restaurare a cetățeniei durează aproximativ 12 luni.

Cererile pentru obținerea cetățeniei moldovenești pe baza recunoașterii se depun la Agenția Serviciilor Publice. ASP le verifică pentru a se asigura că toate cerințele legale sunt îndeplinite. Cererea poate fi depusă personal sau prin intermediul unui reprezentant autorizat prin procura, conform normelor legislative. Aceasta poate fi înregistrată atât la filiala locală a Agenției, cât și direct la sediul central al Agenției.

Avantajele cetățeniei moldovenești

Pașaportul cetățeanului moldovean oferă numeroase avantaje posesorilor săi. Acesta asigură acces fără viză în țările din UE, CSI, Turcia și Israel, și oferă posibilitatea de a obține viza E2 pentru a călători în SUA. Moldova este activ angajată în procesul de aderare la Uniunea Europeană, ceea ce ar putea întări legăturile economice și extinde oportunitățile de afaceri.

Datorită politicii fiscale moderate și activității intense de export, Moldova reprezintă un loc atractiv pentru afaceri. Poziția sa geografică favorizează comerțul internațional, iar deținerea unui pașaport moldovenesc facilitează deschiderea conturilor bancare în străinătate.

Instituțiile educaționale din Moldova oferă educație accesibilă și de calitate, cu diplome recunoscute în multe țări ale lumii. Statutul oficial al Moldovei ca țară sigură o face atractivă pentru viață și studii.

Politica de cetățenie multiplă permite deținerea mai multor pașapoarte, iar cetățenia se poate transmite ereditar, oferind copiilor și nepoților posibilitatea de a deveni cetățeni ai Moldovei. Cetățenii moldoveni participă activ la viața politică a țării și vorbesc fluent limba rusă, facilitând comunicarea cu alte țări din CSI.

Adresați-vă la specialiștii noștri

Juriștii noștri vă vor asigura o gestionare sigură a cazului Dumneavoastră pentru obținerea cetățeniei Moldovei. Oferim nu doar consultanță, ci și o adaptare completă a procesului la circumstanțele Dumneavoastră unice, inclusiv pregătirea tuturor documentelor necesare și reprezentarea intereselor Dvs. în fața autorităților.

Ne asumăm coordonarea întregii proceduri, ceea ce vă permite să economisiți timp și să evitați necesitatea de a efectua vizite personale și cheltuieli de transport, deoarece acționăm în numele Dumneavoastră prin procura. Aceasta vă permite să vă gestionați eficient resursele, asigurând în același timp accelerarea obținerii cetățeniei prin origine.

Ca rezultat, veți putea beneficia de toate avantajele cetățeniei moldovenești, inclusiv accesul fără viză în multe țări, condiții favorabile pentru afaceri, acces la asistență medicală de calitate și la învățământ superior.

emigrare.md vă deschide noi oportunități pentru îmbunătățirea calității vieții.

 
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup