Asistență în obținerea cetățeniei române

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md reprezintă o echipă de specialiști în domeniul juridic, care lucrează în sfera pregătirii documentelor pentru toți doritorii de a primi cetatenia romana. Avem în spate 15 ani de experiență și mai multe posibilități, pentru a minimaliza termenul de obținere a pasaportului roman, în conformitate cu legislația țării.

Noi prestăm un spectru larg de servicii juridice de migrare, protecția și exercitarea drepturilor persoanelor fizice de a deține pașaportul și cetățenia străină.

Cine poate pretinde la cetățenia României?

Dreptul de a dobândi statul de cetățean al României este confirmat la nivel legislativ:

«Cetăţenia română se poate acorda şi persoanelor care au pierdut această cetăţenie, precum şi descendenţilor acestora până la gradul II inclusiv şi care cer redobândirea ei, cu păstrarea cetăţeniei străine şi stabilirea domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate, dacă îndeplinesc în mod corespunzător condiţiile prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b) - e).» - Articolul 10 din Legea cetățeniei române.

 

Cetatenia romana pentru minori

Conform articolului 11 al Legii 21/1991, în cazul când minorul, din oarecare motiv nu a dobândit cetățenia română odată cu părinții sau părintele, acesta poate depune cererea în vederea dobândirii cetățeniei române de către minorul în cauză. Aceasta poate avea loc dacă până în 25.09.2017 nu au avut loc demersuri în vederea înscrierii sau transcrierii actelor de stare civilă ale minorului.

Așadar, cererea trebuie depusă de părinte, personal la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie din București, Iași, Suceava sau Galați.

Solicitanții cu domiciliu sau reședință în Republica Moldova pot depune cererea la dobândire de cetatenie romana in Moldova pentru minor la departamentele consulare ale României.

Important! Aplicarea la cetatenie romana poate avea loc doar cu condiția că la depunerea cererii, copilul este minor.

 

Redobândirea cetateniei romane pentru moldoveni

Conform art. 11 Legii nr. 21/1991, la dobândirea cetățeniei pot aplica persoanele care au primit cetățenia la naștere sau adopție, dar au pierdut-o din motive imprevizibile. Legea se aplică și descendenților acestora până la gradul III. De-asemenea, solicitantul are dreptul de a păstra cetățenia străină.

În contextul procesului dat, vă propunem să vedeți următoarele recomandări:

 • Durata de așteptare pentru obținerea de cetatenie romana in Moldova la ghișeu poate fi scurtată, dacă odată cu dosarul veți depune și ”Cererea de prestare a unui serviciu consular” imprimată.

 • Dosarul dv. trebuie să conțină toate actele necesare, însă dacă nu aveți vreun act de stare civilă a bunicilor sau străbunicilor, veți avea nevoie de o confirmare de la autorități că arhiva a fost verificată, dar actul nu a fost regăsit.

 • Actele de stare civilă laminate nu sunt acceptate, deoarece în urma procesului dat, unele elemente ale originalelor documentelor pot fi deteriorate.

 • Pentru toate documentele apostilarea este obligatorie.

 • Documentele din dosar trebuie să corespundă datelor oficiale, evitați orice neconcordanțe.

 

Pentru a beneficia de program și a obține cetățenia română și buletin romanesc în conformitate cu cerințele legislative ale țării, este necesară realizarea unui lucru juridic aprofundat. De aceea merită să solicitați ajutorul profesionist al specialiștilor calificați, care cunosc în totalmente procesul de obținere a cetățeniei române.

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md – partenerul dumneavoastră sigur pentru obținerea cetățeniei române și a tuturor beneficiilor pe care le oferă statutul de cetățean UE!

Consolidarea și dezvoltarea structurii

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md a fost creat acum 16 ani și propune ajutor calificat în pregătirea și depunerea documentelor pentru cetățenia română si moldovenească.

Noi cunoaștem că dificultatea de a trece anumite etape pentru obținerea pașaportului străin, deseori se soldează cu dezicere, ce aceea în acest timp de ani de experiență, echipa noastră de specialiști au formulat un sistem eficient și clar de colectare și depunere a documentelor, indiferent de locul de trai al clientului.

Juriștii noștri se iau de cazurile, în care alte companii populare refuză în ajutor. Pentru noi nu există sarcini irealizabile, de aceea în echipa Centrului Multifuncțional de Documente Emigrare.md lucrează juriști calificați în domeniul migrației, cu o experiență mare și capacitatea de a găsi soluții optime în situațiile dificile.

Sarcina organizației

Principiul de bază activității noastră – oferirea unui ajutor juridic calitativ, calificat și însoțirea persoanelor fizice, care au decis să obțină cetățenia străină! Avantajele colaborării cu echipa Emigrare.md:

 • Atitudinea corectă și cinstită față de client
 • Legalitate
 • Operativitate
 • Abordare individuală
 • Soluționarea problemelor dificile
 • Colaboratori înalt calificați

Având grijă de bunăstarea dumneavoastră, noi devenim mai buni: achiziționăm cunoștințe noi, experiență și îmbunătățim calificarea. Aflați de la consultanții noștri, cum puteți obține simplu cetățenia Română si Moldovei.

Cum noi lucrăm
01
Consultațiile. Cu clientul se realizează o întîlnire individuală sau online, pe parcursul căreia clarificăm de ce fel de suport are nevoie clientul. De exemplu, cetățenia cărei țări acesta dorește să o obțină.
02
Definirea documentelor, semnarea contractului. Pentru obținerea cetățeniei României sau Moldovei există un anumit pachet necesar de documente, specific pentru fiecare stat. În aceasta etapă le determinăm și discutăm condițiile de colaborare cu clientul, încheiem contractul de prestare a serviciilor.
03
Restabilirea actelor lipsă. În baza procurii, obținem documentele necesare din arhive și oficiile de Stare Civilă, pentru a colecta pachetul complet. Participarea personală sau prezența clientului nu este obligatorie.
04
Pregătirea și verificarea dosarului. După pregătirea pachetului de documente, juriștii companiei îl verifică, excluzând greșelile și neclaritățile. În caz de necesitate, are loc traducerea documentelor, legalizarea notarială sau apostilarea.
05
Depunerea documentelor. Realizăm depunerea dosarului de obținere a cetățeniei străine în organele competente. Dacă va fi necesară prezența personală a clientului, el va fi însoțit de către un specialist companie Emigrare.md.
06
Obținerea cetățeniei străine. După parcurgerea etapelor de verificare și înregistrare a actelor, dumneavoastră obțineți un document de confirmare a cetățeniei României sau Moldovei.
Comentariile experților
Victor Ochinciuc
Victor Ochinciuc
Director general
"Compania Emigrare.md – aceasta este mai mult de 15 ani de experienţă în domeniul migraţiei, jurişti competenţi, şi schema de asistenţă care funcţionează bine în obţinerea cetăţeniei străine. Serviciile noastre includ, de asemenea : consultaţii juridice, birou de traduceri, servicii de transport, reprezentarea intereselor în instanţe şi altele. Aflaţi, cum puteţi deveni cetăţean a României sau Moldovei de la consultanţii noştri".
Ochinciuc Iuliana
Ochinciuc Iuliana
Director executiv
"Pentru ajutor, la noi deseori apelează cetăţenii Moldovei, Ucrainei, Rusiei, şi ale alor ţări CSI. Fiecare are scopurile şi planurile sale. De-a lungul anilor, am învăţat să găsim cele mai bune soluţii la problemele clienţilor, indiferent de locaţia lor. Noi construim colaborarea în aşa mod, încît să minimizăm participarea clienţilor la probleme birocratice. Anume de aceasta, noi întotdeauna satisfacem nevoile tuturor care au nevoie de ajutor juridic".
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup