Pentru ce poate fi nevoie de supralegalizarea documentelor

articol despre superlegalizarea documentelorSupralegalizarea este un proces de confirmare a valabilității documentelor oficiale emise pe teritoriul propriu sau în alt stat.

Acest act este necesar în unele țări care nu au încheiat acorduri bilaterale sau multilaterale pentru simplificarea sau eliminarea completă a procedurii de supralegalizare.

Aceasta implică numeroase proceduri de autentificare a autenticității documentului și a semnăturilor de pe acesta, iar în final, pe document se aplică de obicei ștampila ambasadei sau a reprezentanților consulari.

Iată câteva exemple de documente pentru care poate fi necesară supralegalizarea:

  1. Documente pentru muncă și rezidență: Dacă planificați angajarea sau stabilirea în altă țară, este posibil să trebuiască să vă confirmați documentele, cum ar fi diplomele de învățământ superior sau mediu, certificatele de calificare, esențiale pentru obținerea permisului de muncă sau a rezidenței temporare.

  2. Documente de stare civilă: Pentru a încheia căsătoria, divorțul sau a obține statutul de rezident în altă țară, este posibil să fie necesară supralegalizarea certificatelor de naștere, căsătorie și divorț, precum și a documentelor care confirmă cetățenia.

  3. Documente juridice pentru afaceri: Dacă planificați să deschideți o filială, o reprezentanță sau să desfășurați activități comerciale în străinătate, supralegalizarea poate fi necesară pentru a confirma corectitudinea documentelor juridice, cum ar fi actele de înființare, procurile și alte documente de afaceri.

  4. Certificate de cazier judiciar: Pentru a confirma absența antecedentelor penale, este posibil să fie necesară supralegalizarea certificatului de cazier judiciar.

Dacă aveți nevoie de asistență profesională în procesul de supralegalizare a documentelor, juriștii noștri sunt întotdeauna dispuși să vă ajute!+(373) 79 777 331www.emigrare.md

 
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup