IT PARK în Moldova: Impact asupra procesului de obținere a cetățeniei

IT Park MoldovaIT Park Moldova este primul parc tehnologic din Republica Moldova, creat de guvern pentru a stimula investițiile și dezvoltarea afacerilor IT, cercetării, dezvoltării și inovației digitale. Oferă multe avantaje și facilități rezidenților săi, inclusiv un model simplificat de impozitare cu un impozit unic de 7%, mod de lucru virtual (rezidenții își desfășoară activitatea în propriile birouri din orice loc din Moldova), o listă extinsă de activități IT și conexe permise, interacțiune simplificată cu organele guvernamentale și oportunități de a atrage specialiști străini pe termen lung prin "viza IT".

Beneficiile înregistrării unei companii IT în Moldova

Înregistrarea unei companii IT în Moldova în 2024 oferă investitorilor condiții favorabile pentru începerea acestei activități. Moldova IT Park reprezintă o soluție nouă pentru înregistrarea companiilor IT în Moldova, făcând din Moldova una dintre cele mai bune jurisdicții pentru înregistrarea afacerilor IT. Scopul acestei structuri este de a oferi o gamă de servicii pentru susținerea activității noilor companii IT, inclusiv consultanță juridică pentru dezvoltarea cunoștințelor inovatoare atât la nivel național, cât și internațional.

Pentru investitorii străini, Moldova IT Park oferă o serie de avantaje, inclusiv un impozit unic de 7% care înlocuiește impozitul pe profit și pe venit, impozitele pe salarii, impozitele pe proprietate, taxa de drum din Moldova, precum și taxele municipale și plățile pentru asigurări medicale/sociale. IT Park se caracterizează printr-un sistem simplificat de raportare, atrăgând astfel investitori străini.

Cum să înregistrezi o companie IT în Moldova

Pentru a înregistra o companie IT prin proiectul Moldova IT Park, trebuie să urmezi procedura stabilită. Iată pașii principali:

  • Înființarea companiei: Începe prin a înființa o companie conform tuturor normelor și cerințelor legislației moldovenești.
  • Procedura suplimentară de înregistrare: Apoi, trebuie să treci printr-o procedură separată de înregistrare în IT Park ca entitate juridică. Aceasta include depunerea documentației pentru revizuire de către administrația parcului și așteptarea unei scrisori de aprobare sau respingere. În cazul unei decizii pozitive, administrația va trimite un proiect de contract, specificând data și ora semnării. Informațiile vor fi trimise la adresa ta de email.
  • Obținerea Certificatului de înregistrare: După toate procedurile, vei primi Certificatul de înregistrare. Termenul de examinare a cererii poate fi prelungit cu 5 zile, dacă nu toate documentele solicitate au fost prezentate sau cererea de înregistrare a fost completată incorect. După aprobarea oficială de către administrație, compania are 30 de zile pentru a negocia și semna contractul. După această perioadă, poți redepune toate documentele necesare pentru înregistrarea companiei în IT Park Moldova.

Condițiile de înregistrare a companiei IT prin IT-Park Moldova

Afacerii tale trebuie să se alinieze la tipurile de activități permise în cadrul IT Park, cum ar fi dezvoltarea de software, serviciile IT și serviciile prestate de servicii informatice.

Procesul de înregistrare la IT Park include depunerea unei cereri și a documentelor corespunzătoare la administrația parcului, care apoi efectuează verificarea documentației furnizate. După aprobarea cererii, administrația trimite o scrisoare de notificare și proiectul contractului, indicând data și ora semnării. Informațiile sunt trimise pe adresa ta de email. După finalizarea tuturor acestor proceduri, vei primi Certificatul de Înregistrare.

Înființarea companiei în IT Park Moldova durează aproximativ 7 zile lucrătoare. Durata totală de înregistrare, plus deschiderea unui cont bancar în Moldova, este de aproximativ 14 zile.

Termenul de examinare a cererii poate fi prelungit cu 5 zile, dacă nu au fost furnizate toate documentele solicitate sau cererea de înregistrare a fost completată incorect. După aprobarea oficială de către administrație, compania are 30 de zile pentru a negocia și semna contractul.

Ajutorul specialiștilor calificați

Echipa emigrare.md își propune să faciliteze procesul de înregistrare a afacerilor în Moldova, oferind sprijin complet și consultanță. Iată cum te putem ajuta în înregistrarea companiei tale IT prin IT-Park Moldova:

  • Vom oferi informații detaliate despre legile și cerințele Moldovei pentru înregistrarea și operarea unei afaceri IT, ajutându-te să eviți complexitățile juridice.
  • Te vom ajuta să colectezi și să organizezi pachetul necesar de documente pentru înregistrarea companiei tale în IT-Park Moldova, inclusiv cererea de înregistrare și alte materiale relevante.
  • Experții noștri îți vor explica beneficiile regimului fiscal oferit de IT-Park Moldova și te vor ajuta să configurezi raportarea fiscală astfel încât să poți beneficia la maximum de avantajele oferite.
  • Oferim asistență în procesul de obținere a vizei IT pentru echipa ta, asigurând îndeplinirea tuturor cerințelor și accelerând procedura de obținere a vizelor.
  • Dacă este necesar, consultanții noștri te vor ajuta să dezvolți o strategie pentru creșterea afacerii tale IT în Moldova, acoperind aspecte precum marketing, management, dezvoltare de produse și alte domenii cheie.
  • După înregistrarea cu succes a companiei tale, vom continua să oferim asistență în domeniile contabilității, raportării fiscale, gestionării personalului și altor aspecte ale conducerii afacerii.
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup