Viza pentru Republica Moldova

Aplicați pentru viza în Moldova cu Emigrare.mdViza este un document oficial emis de guvernul unei țări care permite unui cetățean străin să intre, să rămână sau să părăsească țara respectivă pentru o anumită perioadă de timp și cu un anumit scop. Vizele joacă un rol esențial în reglementarea migrației internaționale și ajută țările să controleze cine intră pe teritoriul lor, cu ce scop și pentru cât timp.

Funcțiile principale ale vizei

 1. Controlul migrației: Vizele ajută guvernele să monitorizeze și să controleze fluxul de străini care intră în țară, ceea ce este important pentru menținerea securității naționale și a ordinii publice.
 2. Verificarea solicitanților: Procesul de obținere a vizei include colectarea și verificarea informațiilor despre solicitant, ceea ce permite identificarea potențialelor amenințări și prevenirea intrării persoanelor nedorite.
 3. Reglementarea duratei șederii: Viza determină cât timp și cu ce scop un cetățean străin poate rămâne în țară.
 4. Luarea în considerare a scopului vizitei: Există diferite tipuri de vize în funcție de scopul călătoriei (turism, afaceri, studii, muncă etc.), ceea ce permite țărilor să țină cont și să reglementeze activitatea străinilor pe teritoriul lor.

Tipuri de vize pentru intrarea în Moldova

 1. Viza de tranzit aeroportuar (Tip A): Aceasta viza permite cetățenilor străini să tranziteze prin zona internațională de tranzit a aeroportului din Moldova fără a intra pe teritoriul țării. Este obligatorie pentru cetățenii statelor care necesită viză pentru a intra în Moldova.
 2. Viza de tranzit (Tip B): Se eliberează pentru tranzitul prin teritoriul Moldovei către o a treia țară. Durata vizei este determinată de durata vizei țării de destinație sau nu depășește un an, cu dreptul de a sta pe teritoriul Moldovei nu mai mult de 5 zile pentru un singur tranzit.
 3. Viza pe termen scurt (Tip C): Este destinată vizitelor de scurtă durată, cum ar fi turismul sau călătoriile de afaceri, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 6 luni de la prima zi de intrare în țară. Viza poate fi unică sau multiplă.
 4. Viza pe termen lung (Tip D): Se eliberează pentru șederi de lungă durată legate de studii, muncă, reunificare familială, activități umanitare sau religioase. Durata vizei nu depășește 12 luni​​.

Cine are nevoie de viză

Cetățenii anumitor țări sunt obligați să aibă viză pentru a intra în Moldova. De exemplu, cetățenii din Afganistan, Algeria, Irak, Iran, China și alte țări necesită viză pentru a vizita Moldova. Cetățenii Uniunii Europene, SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Japonia și alte câteva țări pot intra în Moldova fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile​.

Procesul de depunere a cererii de viză

 1. Personal sau prin intermediari: Cererile de viză pot fi depuse la reprezentanțele diplomatice și consulare de către solicitant personal sau prin intermediul unor intermediari comerciali. Este posibil să fie necesară o programare prealabilă, pentru care nu se percep taxe.
 2. Prin portalul „Viza electronică”: Cererea poate fi depusă online prin portalul eVisa Moldova. Completați cererea online, încărcați documentele necesare și plătiți taxa consulară online. De obicei, procesarea durează până la 10 zile.
 3. Prin poștă: Cererea poate fi trimisă prin poștă. În acest caz, costurile poștale sunt suportate de solicitantul vizei.

Documente necesare pentru obținerea vizei

 • Cerere: Cerere completată pentru obținerea vizei.
 • Pașaport: Pașaport valabil cu o valabilitate minimă de 6 luni de la data intrării în Moldova.
 • Fotografie: Fotografie recentă color de dimensiunea 35x45 mm.
 • Dovada financiară: Extras de cont bancar sau alte documente care să confirme existența mijloacelor financiare (30 euro/zi de ședere, dar nu mai puțin de 300 euro).
 • Asigurare medicală: Asigurare cu o acoperire minimă de 30.000 euro.
 • Bilet: Confirmarea biletului de întoarcere.
 • Invitație: Invitație din partea gazdei din Moldova (dacă este necesar).

Tipuri de vize și costurile acestora

 • Tip A: Viză de tranzit prin aeroport
 • Tip B: Viză de tranzit
 • Tip C: Viză pe termen scurt
 • Tip D: Viză pe termen lung

*verificați prețurile la telefon +(373) 79 777 331 | +(373) 22 00 8888

Dacă planificați să vizitați Moldova, Centrul Multifuncțional de Documente emigrare.md vă va oferi suport complet în obținerea vizei. Vă vom ajuta să colectați toate documentele necesare și vă vom ghida pe parcursul întregului proces pentru a evita întârzierile și erorile care pot prelungi obținerea vizei. În centrul nostru, veți primi consultații profesionale, economisind timp și reducând stresul asociat procedurilor de viză. Contactați-ne la telefonul indicat pe site-ul nostru sau vizitați personal biroul nostru. Călătoria dumneavoastră în Moldova începe aici!

Adresa: Chișinău, str. Grigore Ureche 14, of.1

 
De asemenea, vizualizat cu acest serviciu
Consolidarea și dezvoltarea structurii

Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md a fost creat acum 16 ani și propune ajutor calificat în pregătirea și depunerea documentelor pentru cetățenia română si moldovenească.

Noi cunoaștem că dificultatea de a trece anumite etape pentru obținerea pașaportului străin, deseori se soldează cu dezicere, ce aceea în acest timp de ani de experiență, echipa noastră de specialiști au formulat un sistem eficient și clar de colectare și depunere a documentelor, indiferent de locul de trai al clientului.

Juriștii noștri se iau de cazurile, în care alte companii populare refuză în ajutor. Pentru noi nu există sarcini irealizabile, de aceea în echipa Centrului Multifuncțional de Documente Emigrare.md lucrează juriști calificați în domeniul migrației, cu o experiență mare și capacitatea de a găsi soluții optime în situațiile dificile.

Sarcina organizației

Principiul de bază activității noastră – oferirea unui ajutor juridic calitativ, calificat și însoțirea persoanelor fizice, care au decis să obțină cetățenia străină! Avantajele colaborării cu echipa Emigrare.md:

 • Atitudinea corectă și cinstită față de client
 • Legalitate
 • Operativitate
 • Abordare individuală
 • Soluționarea problemelor dificile
 • Colaboratori înalt calificați

Având grijă de bunăstarea dumneavoastră, noi devenim mai buni: achiziționăm cunoștințe noi, experiență și îmbunătățim calificarea. Aflați de la consultanții noștri, cum puteți obține simplu cetățenia Română si Moldovei.

Cum noi lucrăm
01
Consultațiile. Cu clientul se realizează o întîlnire individuală sau online, pe parcursul căreia clarificăm de ce fel de suport are nevoie clientul. De exemplu, cetățenia cărei țări acesta dorește să o obțină.
02
Definirea documentelor, semnarea contractului. Pentru obținerea cetățeniei României sau Moldovei există un anumit pachet necesar de documente, specific pentru fiecare stat. În aceasta etapă le determinăm și discutăm condițiile de colaborare cu clientul, încheiem contractul de prestare a serviciilor.
03
Restabilirea actelor lipsă. În baza procurii, obținem documentele necesare din arhive și oficiile de Stare Civilă, pentru a colecta pachetul complet. Participarea personală sau prezența clientului nu este obligatorie.
04
Pregătirea și verificarea dosarului. După pregătirea pachetului de documente, juriștii companiei îl verifică, excluzând greșelile și neclaritățile. În caz de necesitate, are loc traducerea documentelor, legalizarea notarială sau apostilarea.
05
Depunerea documentelor. Realizăm depunerea dosarului de obținere a cetățeniei străine în organele competente. Dacă va fi necesară prezența personală a clientului, el va fi însoțit de către un specialist companie Emigrare.md.
06
Obținerea cetățeniei străine. După parcurgerea etapelor de verificare și înregistrare a actelor, dumneavoastră obțineți un document de confirmare a cetățeniei României sau Moldovei.
Comentariile experților
Victor Ochinciuc
Victor Ochinciuc
Director general
"Compania Emigrare.md – aceasta este mai mult de 15 ani de experienţă în domeniul migraţiei, jurişti competenţi, şi schema de asistenţă care funcţionează bine în obţinerea cetăţeniei străine. Serviciile noastre includ, de asemenea : consultaţii juridice, birou de traduceri, servicii de transport, reprezentarea intereselor în instanţe şi altele. Aflaţi, cum puteţi deveni cetăţean a României sau Moldovei de la consultanţii noştri".
Ochinciuc Iuliana
Ochinciuc Iuliana
Director executiv
"Pentru ajutor, la noi deseori apelează cetăţenii Moldovei, Ucrainei, Rusiei, şi ale alor ţări CSI. Fiecare are scopurile şi planurile sale. De-a lungul anilor, am învăţat să găsim cele mai bune soluţii la problemele clienţilor, indiferent de locaţia lor. Noi construim colaborarea în aşa mod, încît să minimizăm participarea clienţilor la probleme birocratice. Anume de aceasta, noi întotdeauna satisfacem nevoile tuturor care au nevoie de ajutor juridic".
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup