Studiu în România pentru cetățeni străini

Studiile din România devin un subiect din ce în ce mai relevant cu fiecare an pentru cetățenii străini. România este o țară cu un sistem de învățământ destul de dezvoltat și cu condiții decente de viață pentru studenți. În plus, statul a stabilit condiții destul de bune pentru străinii care doresc să își facă studiile superioare în România. Statul oferă o gamă largă de opțiuni și curricula, atât pentru instituțiile de învățământ primar și secundar, cât și pentru universități. Cele mai solicitate sunt acestea din urmă. Pe baza acestui context, vom discuta mai mult despre acestea.
Să începem imediat cu principalele avantaje ale studiilor în universitățile din România:

• După ce ați finisat studiile superioare în România, deveniți titularul unei diplome europene. Diploma română este recunoscută în toate țările UE și nu numai. O astfel de diplomă deschide mai multe perspective de angajare atât în România, cât și în toate țările UE.
• România deține unui număr semnificativ de facultăți din diferite domenii. Cu siguranță veți găsi o universitate potrivită dvs., indiferent de domeniu: artă, știință, medicină, economie, politică etc. De asemenea, această țară oferă educație de calitate.
• România oferă o gamă foarte largă de programe de studiu nu numai în limba română, ci și în alte limbi;
• Taxele de școlarizare și cazare sunt destul de accesibile, astfel vă puteți bucura de experiența universitară la maximum.

Mai departe, să ne uităm la condițiile de admitere a străinilor la o universitate română.
Întrucât studiile se desfășoară exclusiv în limba de stat, străinii care doresc să studieze în universitățile românești trebuie să urmeze un curs de studiere a limbii pe parcursul unui an pregătitor. De asemenea, viitorii studenți sunt invitați să studieze limba împreună cu subiectele specializate, în conformitate cu specialitatea aleasă.
Important! Majoritatea instituțiilor de învățământ din România asigură acest curs pregătitor de un an. Prin urmare, puteți urma cursul la instituția dvs. de învățământ preferată.

Pentru cei care doresc să urmeze studii de master sau postuniversitare, sunt suficiente 6 luni de cursuri pregătitoare în învățarea limbii.
Atenţie! Centrul nostru multifuncțional oferă suport și cursuri online pentru studierea limbilor străine. În ciuda faptului că România oferă o oportunitate pentru o studiere mai aprofundată, va fi util, inițial, să scăpați de bariera lingvistică.

Persoanele care fac excepție de la prezentarea unei diplome de finisare a anului pregătitor:

• Persoanele care furnizează certificate de finisare a educației in limba română;
• Persoanele care prezintă acte care confirmă studierea limbii timp de cel puțin 4 ani consecutivi;
• Deținătorii unui certificat de competență lingvistică: puteți obține un astfel de certificat ca urmare a promovării examenului în prezența unei comisii speciale. Examenul poate fi susținut la instituția de învățământ aleasă dacă aceasta prevede un program de învățare a limbii străine sau dacă este acreditată de autoritățile competente;

Dacă alegeți o instituție de învățământ cu un proces de predare organizat în altă limbă, va trebui să susțineți un examen de admitere în limba respectivă. Însă dacă sunteți cetățean al unei țări în care această limbă este oficială, examenul nu este necesar.
Important! Pentru admiterea la universitatea dorită, poate fi necesar un examen de admitere. Legislația prevede că fiecare universitate stabilește disciplina examenului, tipul și durata acestuia.
Pentru a studia într-o instituție de învățământ superior din România, trebuie să solicitați o viză de student. Documentele necesare pentru obținerea vizei, precum și scrisoarea de acceptare pentru studii, sunt depuse la secția consulară a Ambasadei României din țara dumneavoastră.

Atenţie! Centrul nostru multifuncțional de documente consultă și oferă asistența juridică necesară în obținerea vizei de student.
După confirmarea acordului de admitere la universitate, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România (denumit în continuare Minister) va trimite o scrisoare de invitație la adresa dvs. poștală.
Imaginați-vă că ați intrat într-un templu sacru al cunoașterii, ales cu grijă de dvs. Pentru a vă înscrie, trebuie să aveți la dumneavoastră mai multe documente, și anume:

• Certificat de eliberarea a Scrisorii de admitere : 2 exemplare;
• Certificat de studii (diplomă, certificat sau echivalent): copia și traducerea autorizată notarial;
• Curriculum: dacă este necesar, recunoașterea educației incomplete;
• Diploma care confirmă finalizarea anului pregătitor sau un certificat de competență lingvistică;
• Certificat de naștere: copie și traducere certificată a documentului;
• Copia pașaportului;
• Certificat medical care confirmă absența bolilor infecțioase sau a bolilor incompatibile cu viitoarea profesie; Dacă este necesar, certificatul trebuie tradus în română sau într-una dintre limbile internaționale. Traducerea trebuie să fie certificată de un notar sau de consulat;

Pentru a începe procesul de instruire, trebuie să plătiți suma corespunzătoare. Taxa se introduce cu 9 luni în avans.
Termenii de plată sunt stabiliți pe baza Ordonanța Guvernului nr. 22/29 din august 2009.
Bursele sunt acordate străinilor, precum și cetățenilor români, dar numărul lor este limitat. Acestea sunt acordate de Minister pe baza Hotărârii Guvernului nr.288 / 1993 pentru școlarizarea cetățenilor străini în România.
Atenţie! Cetățenii străini care sunt români de origine sau din țări vecine asociate istoric cu România primesc burse de la stat prin alte programe mai profitabile.

După cum puteți vedea, acest proces nu este dificil, ci laborios, necesitând timp, antenție și conștientizare. Centrul nostru juridic oferă consultare și asistență în fiecare etapă a procesului.

În plus, oferim serviciile noastre pentru dobândirea cetățeniei române și a pașaportului. Astfel, se vor deschide și mai multe oportunități de studii pentru dvs.. Dacă sunteți interesați, nu ezitați să contactați consultanții noștri.

icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup