Scrisorile de la ANC. Completare dosar.

 

 

În ultima perioadă, cei care au depus cererile pentru redobîndirea cetățeniei române în urmă cu aproximativ un an, au început să primească scrisori de la ANC (Agenția Națională pentru Cetățenie) cu solicitarea de a completa dosarul cu unele acte sau pentru a apostila documentele deja depuse.

De ce se întâmplă acest lucru? Totul se datorează faptului că a crescut numărul persoanelor care au solicitat cetățenia română prin intermediul unor companii dubioase, neavînd temeiul pentru aceasta. Astfel, setul de documente este examinat de mai multe comisii și primirea unei scrisori de la ANC înseamnă că au existat îndoieli sau careva întrebări referitoare la cererea Dvs privind redobândirea cetățeniei române.

 

Care este conținutul scrisorii de la ANC și motivele expedierii acesteia

De obicei, în scrisoare se oferă termenul de 3 luni pentru completarea dosarului, dar acesta se scurtează semnificativ, din motiv că ajunge foarte greu la destinatar.

Motivele primirii acestei scrisori pot fi:

·         Setul de acte depus de Dvs este incomplet,

·        Prenume sau nume scrise diferit în acte în urma traducerii sau transliterarii

·       Au apărut suspiciuni în privința veridicității actelor dvs. În acest caz ANC ar trebui să se convingă că motive de suspiciune nu sunt și solicită apostilarea actelor care au fost prezentate în dosar

·         Greșeli de ordin juridic, unele acte nu au fost corect întocmite.

 

Solicitarea de a prezenta acte adiționale poate pune în dificultate destinatarul, iar fiindcă desinestătător este complicat să rezolve problema, persoana se adresează la o instituție competentă.

Centrul Multifuncțional de Documente "Emigrare.md" este mereu pregătit să ofere o consultație clienților săi, care au primit scrisori de la ANC și să găsească soluționarea legală a acestei probleme.

Centrul Multifuncțional de Documente "Emigrare.md" oferă servicii juridice în colectarea și depunerea documentelor pentru cetățenia română, dar și înregistrarea acesteia. Iar dacă sunteți printre "norocoșii" care au primit scrisoare de la ANC, dosarul depus va fi verificat și completat în termenii oferiți.

 

Principalele motive de primire a scrisorii de la ANC

La întocmirea setului de documente pentru cetățenie română, apar multe dificultăți în transliterarea numelor și prenumelor din chirilică în latină, pentru că toate datele despre viitorul cetățean al României trebuie să arate identic în toate actele. Dacă dosarul nu a fost verificat înainte de depunere de un expert în domeniu, pot apărea anumite probleme. Pentru a le preveni, e nevoie de respectarea regulilor de traducere, valabile pentru toți sau apelarea la intermediari cu experiență.

Un alt motiv de primire a scrisorii de la ANC este depistarea falsificării actelor de către intermediari, și anume de firme dubioase. Deși de cele mai multe ori, încălcările sunt făcute de persoanele, care nu au dreptul la cetățenie română, ele pun adesea sub pericol și persoanele ce au depus dosare cu acte veridice.

 

O altă problemă este că pentru unele “companii” este mult mai ușor să falsifici unele acte, decât să le cauți în arhive. Prin urmare, persoana care a apelat la astfel de “companii”, nu știe că ANC primește un document fals. Acest lucru se întâmplă tot mai des, iar documentele prezentate trezesc îndoieli și necesita apostilare, care va confirma autenticitatea lor.

Cum să evitați aceste probleme 

Pentru evitarea falsificării documentelor, există o singură modalitate - să fiți prudenți atunci când alegeți compania. Cu mare atenție verificați setul de documente pentru cetățenie română înainte de depunerea acestuia.

În cazul în care solicitantul totuși a primit scrisoarea de la ANC – întreprindeți măsurile rapid, fiindcă termenul-limită este restrâns.

 

Este o procedură complexă și de lungă durată, iar cercul vicios al birocrației nu îl va rezista fiecare. De aceea soluția este una singură: apelați la companii cu o reputație bună pe piață, care sunt experți în domeniul său și cunosc baza legislativă.

 Echipa noastră nu încearcă să ducă în eroare statul sau clienții, deoarece sarcina este să solutioneze problema care a apărut în cadrul legislației ambelor țări.

Centrul Multifuncțional de Documente "Emigrare.md" știe cum să abordeze problemele clientului și să le rezolve în cel mai scurt timp. Oferă consultaţii cu privire la apostilarea documentelor și ajută la realizarea unei apostile urgente pentru diverse documente: acte, certificate, extrase, procuri notariale etc.

 

Dacă sunteți destinatarul scrisorii de la ANC și nu știți cum să completați dosarul, contactati-ne:

Telefon  + (373) 79 777 331

 
icon-viber icon-whatsapp icon-phone icon-mail
close popup